Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Παρουσίαση Βυζαντινών ύμνων στη Σκιάθο

Ο Βυζαντινός Χορός ''Σκιαθίων Υμνωδοί'' ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα τον Νοέμβριο του 2015. Απαρτίζεται από παλαιούς και νέους Σκιαθίτες μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής - Ψαλτικής Τέχνης της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, ''Ιερεύς Παύλος ο Σκοπελίτης'', της οποίας παραρτήματα εδρεύουν σε όλες τις Βόρειες Σποράδες.

Στη Σκιάθο διδάσκει από το 2007 ο καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής, θεολόγος και εικονογράφος Κωνσταντίνος Κουτούμπας.

Καρπός της προσπάθειας αυτής αποτελεί και ο Βυζαντινός Χορός ''Σκιαθίων Υμνωδοί'', με στόχο την ανάδειξη της βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής και την επαύξηση του ενδιαφέροντος γύρω από αυτήν. Στην πρώτη του εμφάνιση θα παρουσιάσει επίκαιρους ύμνους με αφορμή την Εορτή των Τριών Ιεραρχών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Ενοριών Σκιάθου, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου και ώρα στις 6:00.μ.μ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.