Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Βόρειες Σποράδες / "Τιμωρία" στους εκπαιδευτικούς επειδή ζήτησαν τα αυτονόητα…

Όπως είναι γνωστό για μεγάλο χρονικό διάστημα η ακτοπλοϊκή σύνδεση των Βορείων Σποράδων με τη χερσαία Μαγνησία πραγματοποιείται με ένα πλοίο, δημιουργώντας προβλήματα στις μετακινήσεις, τα οποία η τοπική κοινωνία τα γνωρίζει πολύ καλά. Το παραπάνω “κοινό μυστικό” επισήμανθηκε, ως όφειλε, από το συνδικαλιστικό όργανο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, μαζί με το γενικό αίτημα όλων των νησιωτών της χώρας μας για δρομολόγηση περισσότερων και φυσικά αξιόπλοων πλοίων στις ακτοπλοϊκές γραμμές όλων των νησιών μας... 
Γι’ αυτό το υπόμνημα, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα νησιά μας, αντί για συμπαράσταση εισέπραξαν την «τιμωρητική» ανάκληση της έκπτωσης του 50% που είχαν, ως δίκαιη κοινωνική παροχή…

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας αναφέρει σχετικά τα παρακάτω:

«Με αφορμή την ανακοίνωση της ακτοπλοϊκής εταιρείας ΑΝΕΣ σχετικά με το υπόμνημα της Ένωσης Λειτουργών μέσης Εκπαίδευσης νομού Μαγνησίας επισημαίνουμε τα εξής:
Στην πρώτη παράγραφο αποτυπώνουμε την πραγματικότητα, ότι για μεγάλα χρονικά διαστήματα η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία στις Βόρειες Σποράδες γίνεται με ένα πλοίο, που είναι γνωστό.

Η δεύτερη παράγραφος λειτούργησε επικουρικά στην επισυναπτόμενη διαμαρτυρία των συναδέλφων που ταλαιπωρήθηκαν κατά τη μετακίνησή τους από το Νοέμβριο του 2017 έως τις 19/02/2018, όπως οι ίδιοι αναφέρουν. Είναι αυτονόητο λοιπόν να απαιτήσουμε τη δρομολόγηση περισσότερων πλοίων ώστε να αναβαθμιστεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση καθόλη τη διάρκεια του έτους, κάτι που είναι απαίτηση όλων των κατοίκων και όχι μόνο των εκπαιδευτικών.

Εμείς δεν είμαστε αυτοί που θα
κρίνουν την αξιοπλοΐα, υπάρχουν αυτοί που πρέπει και οφείλουν να το κάνουν.

Ως συνδικαλιστικό όργανο λοιπόν έχουμε χρέος να υπερασπιζόμαστε τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων που υπηρετούν στα νησιά για την ασφαλή και γρήγορη μετακίνησή τους και απευθυνόμαστε στην Πολιτεία για την επίλυση των προβλημάτων και όχι στις ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Με το υπόμνημά μας θίξαμε το πρόβλημα έχοντας κατά νου τις ανάγκες των συναδέλφων και όχι συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή εταιρεία.

Επομένως δεν κατανοούμε την «τιμωρητική» ανάκληση της έκπτωσης του 50% από τη συγκεκριμένη εταιρεία, που είχε παραχωρηθεί στους εκπαιδευτικούς για τη μετακίνησή τους, εκτός εάν με αφορμή αυτό, θέλουν να δικαιολογήσουν τη διακοπή μιας δίκαιης κοινωνικής παροχής.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.