Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

Θυσία στον Μινώταυρο…

Τα παιδιά του πολέμου.


Τα παιδιά του διωγμού.


Τα παιδιά που βίαια αποχωρίστηκαν την πατρίδα τους.


Τα παιδιά που βίαια αποχωρίστηκαν από την αγκαλιά της μάνας τους.


Τα παιδιά της προσφυγιάς.


Τα παιδιά της οδύνης και του σπαραγμού.


Τα ορφανά.


Αυτά τα παιδιά ετοιμάζει πεσκέσι στους μεγαλοξενοδόχους η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, παρουσιάζοντας την δουλεία ως ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας.

Σε δήλωσή της η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου υποστήριξε πως «η συνεργασία μας με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος βασίζεται στο κοινό μας όραμα, την ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας», ενώ ισχυρίστηκε ότι οι παραπάνω αποφάσεις είναι μέρος της «ομαλής αποϊδρυματοποίησης των παιδιών»!

Ανεξάντλητη η κυβέρνηση στο να βαφτίζει κοινωνικές προσφορές τα εγκλήματα και δε διστάζει μετά την κατάργηση τους 8ωρου να δώσει τις ευλογίες της στo παζάρεμα και την εκμετάλλευση ανήλικων παιδιών και μάλιστα ασυνόδευτων προσφυγόπουλων. Η κυβέρνηση μετατρέπει τις δομές φιλοξενίας ανηλίκων σε δεξαμενές άντλησης φθηνού εργατικού δυναμικού και δίνει τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα θυσία στο βωμό των κερδών των μεγαλοξενοδόχων. Για το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο προορίζονται ευάλωτα παιδιά που φέρουν βαριά τραύματα στην ψυχή τους θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων τους.

Δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε! Σκλάβος τον 21ο αιώνα δεν θα γίνει κανένας νέος!

«Δεκαέξι χρόνων πας Α’ Λυκείου, όχι δούλος σε ξενοδοχείο!», τονίζει η ΚΝΕ σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης, αναφορικά με την ανήλικη εργασία στον Τουρισμό.

Αντί λοιπόν να δίνεται το δικαίωμα σε αυτά τα παιδιά, στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό, στη ζωή, αντί να τους προσφέρεται μια θέση στον ήλιο να αναπτύξουν τις δυνατότητες τους να μετατρέψουν τη θλίψη τους σε ελπίδες, προορίζονται για θυσία στον Μινώταυρο του κέρδους.

Και δεν έχω λόγια να περιγράψω ετούτη την απανθρωπιά σε βάρος παιδιών που μεγαλώνουν σε ιδρύματα, χωρίς οικογένεια παρά μόνο αυτά:

Μα οι μεγάλοι, εξόν απ΄τ΄ άλλα κακά που κάνανε,


Κάνανε και τούτο:


Φκιάξανε το θεό σύμφωνα με το μπόι τους και δεν περίσσευε θεός γα τα παιδιά…


Μ. Λουντέμης.

Ρούλα Καραγιάννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.