Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Ασχετη και επικίνδυνη για τους καταστηματάρχες και τις Δημοτικές Υπηρεσίες η Δημοτική Αρχή Περίσση - Ξηντάρη - Βούλγαρη!

ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ» ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ


Με ένα «μπακαλόχαρτο» περί επικαιροποίησης Κανονισμού Κοινοχρήστων Χώρων, παλιοκαιρισμένο, μάλλον βγαλμένο από το 1998, η Δημοτική Αρχή Περίσση - Ξηντάρη - Βούλγαρη γίνεται φυσικός αυτουργός σε «εγκλήματα» κατά των καταστηματαρχών και των Δημοτικών Υπηρεσιών. Φυσικά η Λαϊκή Συσπείρωση απείχε από την λήψη απόφασης, η οποία έτσι και αλλιώς είναι ανίσχυρη, αφού δεν έχει τηρηθεί στο ελάχιστο η όποια διαδικασία κανονιστικής απόφασης, σε αντίθεση και με την παράταξη Ευσταθίου, παρότι καταψήφισε.

Χωρίς κανένα ενδιαφέρον στα 17 χρόνια που έλειπε από τα κοινά της Σκοπέλου, αλλά και στα 3 χρόνια που κυβερνά, ο κ. Περίσσης και οι συν αυτώ έθεσαν εν αμφιβόλω στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη νομιμότητα είσπραξης εσόδων του Δήμου από κοινόχρηστους χώρους, όπως π.χ. στον Αγιο Μερκούριο και την «Ανατολή», για τους οποίους υπάρχει Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου!

Τι σημαίνει αυτό;

-Ότι αυτοί που υπογράφουν Απολογισμούς και Ισολογισμούς του Δήμου (και οι ίδιοι) θεωρήθηκαν  παράνομοι, αφού αμφισβητούν πως εισπράχθηκαν νόμιμα τα έσοδα με αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου! Κυρίως οι Δημοτικές Υπηρεσίες!

-Ότι σε αυτούς που χρησιμοποιούν το χώρο έπρεπε να επιβληθούν  πρόστιμα περί αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστου χώρου που δεν έχει επιτραπεί η χρήση τους!

Παραθέτουμε το σχετικό άρθρο  (3, παρ. 8) του Ν. 1080/80 για να μη φτάσουμε στις διατάξεις Περί Αθέμιτου Πλουτισμού:

"8. Σε περίπτωση αυθαίρετης χρήσης κοινόχρηστων χώρων, των οποίων έχει επιτραπεί η παραχώρηση της χρήσης, καταλογίζεται σε βάρος του υπόχρεου με απόφαση του δημάρχου ή προέδρου της κοινότητος, εκτός από το αναλογούν τέλος και χρηματικό πρόστιμο διπλάσιο προς το αναλογούν τέλος, ανεξάρτητα από το διάστημα της αυθαίρετης χρήσης. Με όμοια απόφαση επιβάλλεται πρόστιμο, σε βάρος εκείνου που κάνει αυθαίρετη χρήση του χώρου του οποίου η παραχώρηση της χρήσης δεν έχει επιτραπεί, ίσο με το τριπλάσιο του μεγαλύτερου κατά τετραγωνικό μέτρο ποσού που καθορίστηκε με απόφαση του οικείου συμβουλίου, για τους χώρους για τους οποίους έχει επιτραπεί η παραχώρηση της χρήσης. Η διαπίστωση της αυθαίρετης χρήσης ενεργείται από το δήμο ή την κοινότητα ή την αστυνομική αρχή.  Η διατύπωση της αυθαίρετης χρήσης ενεργείται από το δήμο ή την κοινότητα ή την αστυνομική αρχή. Σε περίπτωση που γίνεται αυθαίρετη χρήση του χώρου καθ' υποτροπήν επιβάλλονται, κάθε φορά, και μέχρι δύο φορές τα ως άνω πρόστιμα και αν εξακολουθεί η παράβαση οι δήμοι ή οι κοινότητες με συνεργεία τους προέρχονται στην αφαίρεση κάθε είδους αντικειμένων, με τη συνδρομή της δημοτικής αστυνομίας ή της οικείας αστυνομικής αρχής και επιβάλλουν ειδικό πρόστιμο για τα έξοδα μεταφοράς και αποθήκευσης, ίσο με το διπλάσιο του μεγαλύτερου κατά τετραγωνικό μέτρο ποσού, που καθορίστηκε με απόφαση του οικείου συμβουλίου για τους χώρους για τους οποίους έχει επιτραπεί η παραχώρηση της χρήσης».

Δεν μας ενδιαφέρει η ασχετοσύνη σας! Δε θα αφήσουμε όμως υπάλληλο και καταστηματάρχη που κινδυνεύουν από την οίηση, την αλαζονεία και την πολιτική εξυπηρέτησης μικροσυμφερόντων χωρίς υπεράσπιση! Όλα αυτά τα χρόνια που λείπατε λήφθηκαν αποφάσεις, που δεν σας ενδιαφέρει μάλλον η αξία τους… Απαξιώσατε το Τμήμα Οικονομικών Υπηρεσιών, την Τεχνική Υπηρεσία και τα Δημοτικά Συμβούλια!

Είχατε υποσχεθεί προεκλογικά ότι «ξέρετε να βάλετε τη μηχανή του Δήμου μπροστά», λες και δεν δούλευε, με όποιον τρόπο μπορούσε σε συνθήκες δραματικής υποστελέχωσης! Πήρατε τα κλειδιά της μηχανής και τα πετάξατε!

Η Λαϊκή Συσπείρωση είχε διαμηνύσει προεκλογικά στους επίδοξους μνηστήρες της δημοτικής εξουσίας ότι είναι άσχετοι! Τώρα είναι επικίνδυνοι! Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά!

Μαζέψτε το! Σήμερα κιόλας!

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Σκόπελος,  02/6/2022

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ [από 43΄]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.