Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Συνάντηση της ΣΤ' Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου 44 χρόνια μετά! [φωτογραφίες]

 Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια, μόνο τρόπο να κοιτάνε...
Πιθανόν να δυσκολευτείτε ή και να μην τα αναγνωρίσετε καθόλου αυτά τα παιδιά, που σήμερα είναι γυναίκες και άνδρες με επιτυχίες ο καθένας και η καθεμιά στην κατεύθυνση που επέλεξαν...

Πρόκειται για τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ' Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου του 1978, που μετά από επιθυμία και πρωτοβουλία κάποιων πραγματοποίησαν μια όμορφη και ιδιαίτερα συγκινητική συνάντηση, γεμάτη μνήμες και νοσταλγία, μετά από 44 χρόνια αποφοίτησης από το Δημοτικό Σχολείο!


Κάποιοι είχαν την πρωτοβουλία να βρουν και να ενημερώσουν τους παλιούς συμμαθητές και να προσκαλέσουν τον καλό τους Δάσκαλο κ. Λουκά Αργυρόπουλο, ο οποίος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και ήρθε από τη Λάρισα στη Σκόπελο ειδικά γι΄αυτή τη βραδιά, φέρνοντας μαζί του και δώρα, όπως πολύτιμες αναμνήσεις, φωτογραφίες εποχής, αλλά και τις εκθέσεις των μαθητών και μαθητριών του 1978, τις οποίες τις παρέδωσε στον καθένα και την καθεμιά με τις απαραίτητες διορθώσεις με κόκκινο στυλό!


Η συνάντηση έγινε το Σάββατο 19 Ιουνίου στον καλαίσθητο περιβάλλοντα χώρο της ταβέρνας ΠΕΠΑΡΗΘΟΣ και όλοι γυρίσαν πίσω στα μαθητικά χρόνια, αναφέροντας γεγονότα και ατάκες που ειπώθηκαν τότε και τον δάσκαλο κ. Λουκά να πλέει σε πελάγη ευτυχίας ανάμεσα στους μαθητές της αγαπημένης του τάξης, ιδιαίτερα χαρούμενος και συγκινημένος για την τιμητική πρόσκληση που του έκαναν.


Την ίδια τιμή και συγκίνηση αισθάνθηκαν και οι μαθητές και μαθήτριες για τον δάσκαλό τους που τον συνάντησαν μετά από τόσο χρόνια, για τον οποίο μόνο καλά λόγια είχαν να πουν, προσφέροντάς του μάλιστα ως αντίδωρο και ένα σκοπελίτικο μελανόμορφο αμφορέα.

Ήταν μια όμορφη και ξεχωριστή βραδιά την οποία όλοι συμφώνησαν να επαναλαβουν…

Να μας έχει ο Θεός γερούς λοιπόν πάντα να ανταμώνουμε!


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.