Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

Παρουσία πολλών γυναικών η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση και η κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου Γυναικών Σκοπέλου

Παρουσία πολλών γυναικών, μελών και φίλων πραγματοποιήθηκε σήμερα στο cafe bar ΝΤΟΚΟΣ η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση και η κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου Γυναικών Σκοπέλου.

Στην ομιλία της η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Σκοπέλου κα Εύη Ταλαδιανού αφού ευχήθηκε «καλή και δημιουργική χρονιά», μεταξύ άλλων, είπε:

«Η χρονιά που πέρασε αφήνει πίσω της το τραγικό αποτύπωμα που πολέμου που συνεχίζεται στην Ουκρανία και των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, που οξύνονται σε αυτό τον πλανήτη.

[…]

Τα τελευταία «δώρα» της κυβέρνησης, που έρχονται να προστεθούν σε εκείνα των προηγούμενων, βάζουν νέα βαρίδια στις ζωές των γυναικών της βιοπάλης, όπως:

Ο νόμος για τη νοσοκομειακή περίθαλψη, που ενισχύει την εμπορευματική τους λειτουργία, το νέο σφοδρό κύμα πλειστηριασμών που σαρώνει τα λαϊκά σπίτια, η ανυπαρξία προστασίας των κακοποιημένων και χωρίς οικογένεια παιδιών από το κράτος, που είναι παραδομένη ως εμπόρευμα στα χέρια φιλανθρωπικών οργανώσεων, ΜΚΟ, εκκλησίας και ιδιωτών, το περιεχόμενο του σχολείου και η μορφωτική αποστολή του, που είναι σταθερά εναγκαλισμένη με τους στόχους των επιχειρηματικών ομίλων, όπως και η απουσία ιδιαίτερης φροντίδας των παιδιών με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες…

Τί να πρωτοπούμε; Για την ακρίβεια, για το ενεργειακό, για το «καλάθι του νοικοκυριού», που το παρουσιάζουν σαν μέριμνα, για τα ψίχουλα που μας πετάνε σε επιδόματα, για την κοινωνική πολιτική που είναι ανύπαρκτη…

Όταν αρρωστήσεις δεν έχεις πού να πας, αφού η πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας είναι ανύπαρκτη.

Τα Κ.Υ. υποστελεχωμένα και χωρίς εξοπλισμό και τα νοσοκομεία σε χρόνια υποχρηματοδότηση και εμείς να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη…

[…]

Ατομική ευθύνη της κάθε μιας από εμάς είναι ο αγώνας και η διεκδίκηση. Ποτέ τίποτα δεν μας χαρίστηκε, πάντα με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας.

Ας μην περιμένουμε κάποιον Μεσία να έρθει να μας σώσει. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό…

Πάντα με αγώνες!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.