Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Ο Διαμαντής και οι πριγκιπέσσες του

Μία από τις καλύτερες κτηνοτροφικές μονάδες στη Σκόπελο, που ασχολείται με την μοναδική αίγα φυλής Σκοπέλου, είναι αυτή του Διαμαντή Παχή (φωτό) στο Δρακοντόσχισμα και τον Στάφυλο.
Η αίγα Σκοπέλου εκτρέφεται στα νησιά Σκόπελος, Αλόννησος, Σκιάθος, στον Νότιο Πήλιο (Κεραμίδι - Κανάλια) και συναντάτε στα ερημονήσια Κυρα Παναγιά, Περιστέρα ή Ξηρό, Γιούρα, Σκάτζουρα και σε μικρά ξερονήσια όπως Πιπέρι και Ψαθούρα.
Στην Σκόπελο ο συνολικός αριθμός των κτηνοτρόφων που ασχολούνται με την αιγοτροφία είναι γύρω στους 60 με συνολικό αριθμό εκτρεφομένων γιδιών 11.000 περίπου. Τα παλιότερα χρόνια ο αριθμός των ζώων και των κτηνοτρόφων ήταν πολύ μεγαλύτερος από τον σημερινό, στην Αλόννησο για παράδειγμα οι παραγωγοί έφταναν τους 100, ενώ το νούμερο των εκτρεφόμενων ζώων ξεπερνούσε τις 40.000.
Περισσότερα ΚΛΙΚΕΔΩ

3 σχόλια:

  1. ΑΓΑΝΤΑ ΠΑΤΕΡΑ!!!!
    ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

    ΚΤΗΝΟΤΡΦΙΑ -ΓΕΩΡΓΙΑ -ΑΓΡΟΤΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    Η ΕΛΠΙΔΑ .

    Ο ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΓΙΔΕΣ ΦΥΛΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

    ΦΙΛΙΚΑ Θ.Δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γεια σου Διαμαντη συμμαθητη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.