Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Καταγγελία - ένσταση των εκπαιδευτικών του Γυμνασίου και Λυκείου Σκοπέλου

Οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου και Λυκείου Σκοπέλου με καταγγελία - ένσταση προς τον υπουργό Παιδείας ζητούν την ανάκληση της υπουργικής απόφασης «Αυτοδίκαιη ένταξη των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις νέες περιοχές μετάθεσης». Το αίτημα τους κοινοποιείται στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας , στην ΟΛΜΕ και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας.
Η καταγγελία έχει ως εξής:
«Κύριε Υπουργέ
Αναφορικά με την Διόρθωση της αριθμ. πρωτ. 4728/Δ2/14.01.2013 (ΑΔΑ: ΒΕΦΧ9-ΦΟΣ) Υ.Α. «Αυτοδίκαιη ένταξη των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις νέες περιοχές μετάθεσης» σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα που υπηρετεί στα σχολεία των Βορείων Σποράδων είτε οργανικά, είτε με προσωρινή τοποθέτηση διαμαρτύρεται για την κατάφορη αδικία εις βάρος μας και την καταστρατήγηση του νόμου περί μεταθέσεων που αποτελεί αυτή η απόφαση.
Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει ότι:
Οι εκπαιδευτικοί που είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας και έχουν προσωρινή τοποθέτηση σε σχολεία της...
τέως κοινότητας Τρικερίου, εντάσσονται είτε στην περιοχή Α’ Μαγνησίας είτε στην περιοχή Β’ Μαγνησίας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, μετά από επιλογή τους, λόγω της ιδιαιτερότητας των συγκεκριμένων σχολείων.
Η απόφαση αυτή αποτελεί ουσιαστικά αυτόματη μετάθεση των εν λόγω εκπαιδευτικών (οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν έχουν σχεδόν ποτέ υπηρετήσει σε σχολικές μονάδες των νησιών).Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι όλοι όσοι έχουν προσωρινή τοποθέτηση σε σχολεία της τέως κοινότητας Τρικερίου, θα θελήσουν να ενταχθούν στην Α’ Μαγνησίας αφού χωρίς κόπο θα γλιτώσουν τον κίνδυνο να υπηρετήσουν στα νησιά μια για πάντα. Αποτελεί δε καταστρατήγηση του νόμου περί μεταθέσεων γιατί οι περισσότεροι από αυτούς,έχουν πολύ λιγότερα μόρια από τους συναδέλφους που υπηρετούν εδώ και χρόνια στη νησιά,και αυτομάτως θα βρεθούν στην Α’ Μαγνησίας χωρίς να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες. Με αυτή την απόφαση οι υπηρετούντες στα νησιά εκπαιδευτικοί στερούνται κάθε πιθανότητας και ελπίδας μετάθεσης ή απόσπασης στον τόπο κατοικίας τους αφού οι λιγοστές εναπομένουσες θέσεις θα καλυφθούν από αυτούς και δεν θα υπάρχουν άτομα στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ να τους αντικαταστήσουν. Λαμβάνοντας δε υπόψη την έλλειψη πιστώσεων για την Παιδεία, δεν θα υπάρχει πλέον ούτε η παραμικρή πιθανότητα για απόσπαση. Παρατηρείται δε το εξής παράλογο φαινόμενο: ενώ υπάρχει πληθώρα εκπαιδευτικών στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ που το ίδιο το ΠΥΣΔΕ «προσωρινά» τοποθέτησε στο Τρίκερι ,τα σχολεία των νησιών εξακολουθούν να έχουν κενά σε βασικές ειδικότητες και για το λόγο αυτό το ΠΥΣΔΕ έχει αναθέσει υποχρεωτικά υπερωρίες σε συναδέλφους σε ορισμένους εκ των οποίων το ωράριό τους φθάνει συνολικά και τις 26 ώρες ενώ αναγκάζονται να μετακινούνται σε 3 ή και 4 σχολεία, με όποιες επιπτώσεις έχει αυτό τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και στην προσωπική τους ζωή(οικογενειακή-οικονομική).Αυτό δημιουργεί την αυτονόητη απορία ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούνται με όλα τα παραπάνω.
Γνωρίζουμε πολύ καλά την «ιδιαιτερότητα» αυτών την σχολείων και έχουμε υποστεί όλες τις δυσκολίες που συνεπάγεται η υπηρέτηση σε αυτές τις σχολικές μονάδες με απώτερο σκοπό να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα μόρια για να μετατεθούν επιτέλους στην πολυπόθητη ιδιαίτερη πατρίδα τους. Η περιοχή Δ’ Μαγνησίας περιελάμβανε μόνο ένα σχολείο στη στεριά και επτά στα νησιά και όλοι όσοι υπηρετούν εδώ και πολλά χρόνια στη περιοχή αυτή έχουν υποστεί την υπέρτατη οικονομική εξαθλίωση και ταυτόχρονα συναισθηματική εξάντληση εδώ και χρόνια και αυτή η παντελώς άδικη απόφαση τους καταρρακώνει ακόμη περισσότερο. Αυτήν την ιδιαιτερότητα την γνώριζαν και όλοι όσοι έχουν δηλώσει την περιοχή αυτή και οι περισσότεροι είτε με αποσπάσεις είτε με κάποιο άλλο τρόπο κατόρθωσαν να μην υπηρετήσουν ποτέ στα νησιά. Το αποτέλεσμα για τη φετινή χρονιά ήταν να μην ικανοποιηθούν οι αιτήσεις για απόσπαση όσων υπηρετούν χρόνια σ’ αυτά.
Απαιτούμε επομένως την απόσυρση της συγκεκριμένης διευκρίνησης καθώς και της τελευταίας διευκρίνησης που εκδόθηκε στις 29-01-13.
Δεσμευόμαστε ότι θα ασκηθεί κάθε νόμιμο δικαίωμα προκειμένου να γίνει ανάκληση της συγκεκριμένης υπουργικής απόφασης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.