Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Ανακοίνωση του Φ.Δ. του Ε.Θ.Π.Α.Β.Σ.

Γραπτή ανακοίνωση εξέδωσε ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου της Αλοννήσου και Βορείων Σποράδων, σχετική με το αναρτημένο (κλικ) βίντεο, στο οποίο φαίνεται άνδρας του Λ.Σ. να πυροβολεί κατσίκια σε σημείο του Θαλάσσιου Πάρκου.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Σχετικά με αναρτημένο στο διαδίκτυο βίντεο στο οποίο φαίνεται άνδρας του Λιμενικού Σώματος να πυροβολεί με υπηρεσιακό αυτόματο όπλο κατά κατσικιών στην θέση «Πλανήτης» (Ζώνης Α4 του Ε.Θ.Π.Α.Β.Σ.) της νήσου Κυρά Παναγιάς, ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης του Ε.Θ.Π.Α.Β.Σ., καθώς και το επιστημονικό προσωπικό εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια τους καθώς το γεγονός θλίβει τόσο εμάς, όσο και σύσσωμη την τοπική κοινωνία της Αλοννήσου.
Ο Πρόεδρος του Φορέα έχει ζητήσει ήδη, από τις πρώτες ώρες που το σχετικό βίντεο έπεσε στην αντίληψη τού Φορέα, σχετική ενημέρωση και έρευνα για το γεγονός από το Λιμενικό Σώμα. Κατόπιν τούτου το Δ.Σ. σε επόμενη συνεδρίασή του θα καθορίσει τις ενέργειες για την αναζήτηση ευθυνών.»

9 σχόλια:

  1. Να διερευνυθούν και υπάλληλοι το Φορέα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κορακας κορακου...αλληλοκαλυψη. Τωρα το πηρε χαμπαρι ο φορεας .. και σ αλλα με υγεια.

      Διαγραφή
    2. ΝΑΙ ΡΕ ΣΕΙΣ ΤΣΟΠΑΝΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΤΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ,ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΡΕ ΚΑΡΑΚΗΤΣΑΡΙΑ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ 24 ΩΡΕς ΤΟ 24ΩΡΟ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ?

      Διαγραφή
  2. Κατ΄αρχήν το λεξιλόγιο του καθενός,χαρακτηρίζει και το ποιόν μας.Άλλα πέραν τούτου,θα ήθελα να πώ και την δική μου γνώμη,την άλλη,την διαφορετική.Είμαι σίγουρος ότι οι εμπλεκόμενοι θα το έχουν μετανιώσει οιχτρά,ακόμα και τώρα που ακόμα δεν έχουν επιβληθεί ποινές.Πρόκειται για μένα για μια ατυχή στιγμή, πρώτα για τους λιμενικούς,δεύτερον για τον Φορέα Διαχείρισης και τρίτον για όλη την ντόπια κοινωνία και όχι μόνο.Σπεύσανε όλοι,κανάλια(βλέπε SKAI)φορείς,κοινωνία να τους κρίνουν και να τους καταδικάσουν ακόμα, χωρίς να τους δώσουν την ευκαιρία να απολογηθούν.Θα μου πείτε και τι να πούν,είναι ολοφάνερο το ατόπημά τους.Ο.Κ. Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλλέτω.Εμπρός λοιπόν,τι περιμένετε,ορμήστε τους,ξεσκίστε τους.Είμαι σίγουρος όμως, ότι όλοι μας κάτι κάναμε,κάποια παρασπονδία,κάποια παραβίαση του νόμου,κάποια λουμπινιά,που φυσικά ποτέ δεν τιμωρήθηκε.Τι προτείνω;Να εξεταστεί κάθε περίπτωση ξεχωριστά.Αυτός ή αυτοί που έχουν ξανά απασχολήσει την υπηρεσία,να τιμωρηθούν αυστηρά.Οι υπόλοιποι να τιμωρηθούν,αλλά όχι να χάσουν και την δουλειά τους,για μια χαζομάρα τους,μια αδυναμία της στιγμής,μια κακιά ώρα.Γιατί είμαι σίγουρος, ότι κάτι καλό θα έχουν κάνει,κάποιον θα έχουν βοηθήσει,κάποιον θα του την έχουν χαρίσει.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!












    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου σίγουρα δεν ήταν μονο μια φορά όπως άκουσες και στο βίντεο οι σφαίρες πηγενοερχόντουσαν βροχή. Το άγριο ήταν σε μονιμη βάση στο σακί. Αυτό το σκάφος βλέπει τα άλλα σκάφη με τα όργανα που διαθέτει έτσι κάθε φορά πυροβολούσαν, σκότωναν καί έτρωγαν άγρια όλο το χρόνο κι όταν δεν χτυπούσανε ξεσκίζανε τον απλό κοσμάκι με τις βαρκούλες στα πρόστημα. Ετσι είναι. Αν ένας απλός ψαράς πυροβολούσε και τον έπιαναν αυτοί φαντάζεσαι τι θα γινόταν σε γραφανε για ένα κιλό παραπάνω ψάρια για φαντάσου να πυροβολείς με πολεμικό όπλο σε απαγορευμένη περιοχή χώρις καμιά άδεια και σε διατεταγμένη υπηρεσία.
      Απαιτείται η εχσάτη των ποινών χωρίς κανένα έκλεος για αυτά τα καλά παιδάκια

      Διαγραφή
    2. Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω???? Αγαπητέ φίλε έχεις υπ' όψιν σου για τι πράγμα μιλάμε? Χρήση πυροβόλου όπλου εν ώρα υπηρεσίας χωρίς αιτία και με στόχο ζώο σε προστατευόμενη περιοχή! Έχεις πάει στρατό? Ξέρεις τι ποινή επιφέρει η χρήση όπλου εν ώρα υπηρεσίας χωρίς λόγο ή διαταγές???? Αν είναι έτσι να βγούν και οι αστυνομικοί του ΑΤ Σκοπέλου να ρίχνουν με τα υπηρεσιακά τους στα αδέσποτα ζώα του λιμανιού! ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ για τους λιμενικούς που εξευτέλισαν τη στολή και το εθνόσημο τους, και ΞΗΛΩΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ μήπως και γλιτώσει η αξιοπιστία του λιμενικού σώματος. Όσο για την αδυναμία της στιγμής, εξήγησε μου πως θεωρείται "αδυναμία στιγμής" η χρήση όπλων και πυρομαχικών που έχει πληρώσει ο έλληνας φορολογούμενος για να κάνουν σαφάρι οι λιμενικοί? Επίσης αναφέρεται ότι κάποιος θα τους προμηθεύσει με άλλες 40 σφαίρες (μιας και ευτυχώς για τις κατσίκες, δυστυχώς για το σώμα, ο "πυροβολητής" είναι άσχετος από σημάδι!) Ποιός είναι αυτός που προμηθεύει τις σφαίρες??? ΠΟΥ ΤΙΣ ΒΡΙΣΚΕΙ? Συνάδελφος που τις κλέβει από το λιμενικό (κλοπή πυρομαχικών, ψάξε με τι ποινή τιμωρείται...) ή τις βρίσκει στη μαύρη αγορά (επίσης παράνομο).
      Όλοι όσοι ήταν στο συγκεκριμμένο σκάφος είναι συνυπεύθυνοι! Το θέμα δεν θα περάσει έτσι, περιμένουμε την έρευνα του λιμενικού σώματος και τις κυρώσεις, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ να περάσει έτσι!

      Διαγραφή
  3. ρε παιδια σε μια στιγμη αδυναμιας η επιπολεοτητας πρεπει να τους καταδικασουμε εις θανατον γιατι?εμεις δεν εχουμε κανει ποτε λουμπινιες σαν πολιτες ?οτι κ αν κανανε ειναι ανθρωποι.οταν εχει 7-8 μποφορ κ εξυπηρετουν εκατονταδες ατομα κ ασθενεις που με κινδυνο την ζωη τους τρεχουν στο βολο αυτα δεν τα σκεφτοσαστε?κ κατα ταλλα οποιος το ανεβασε στο διαδυκτιο ντροπη του!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σκαφος για να μεταφερει ασθενη παιρνει εντολη . Δεν μας το κανουν χαρη οι λιμενικοι. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙ ΑΥΤΟ. Εχουμε ομως και το δικαιωμα αν οχι υποχρεωση, να σχολιαζουμε και τα κακως κειμενα.

      Διαγραφή
  4. ντροπη σε αυτον που ανεβασε το βιντεο στο διαδυκτιο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.