Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

“Γαλάζιες Σημαίες” και “Green Key” στη Σκιάθο

Η Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου και ο Πολιστικός Σύλλογος "Η Σκιάθος" σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης διοργανώνουν ανοιχτή συνάντηση, την Τετάρτη 9 Απριλίου, στις 10:30 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου θα παρουσιασθούν τα προγράμματα «Γαλάζιες Σημαίες» που αφορά στις ακτές και “Green Key” που αφορά στα ξενοδοχεία. 
Την παρουσίαση των προγραμμάτων θα κάνουν οι υπεύθυνοι συντονισμού των προγραμμάτων στην Ελλάδα, κα Δαρεία Νεφέλη Βουρδουμπά και κ. Σεραφείμ Χατζησκάκης αντίστοιχα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορέσουν να ενημερωθούν αναλυτικά για τη διαδικασία και τις υποχρεώσεις που θα πρέπουν να αναλάβουν είτε είναι όμοροι σε ακτή για το πρόγραμμα "Γαλάζιες Σημαίες", είτε ως ξενοδόχοι για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα "Green Key".
Αφορμή της πρωτοβουλίας μας είναι η  δραματική μείωση των βραβεύσεων των ακτών της Σκιάθου με "Γαλάζιες Σημαίες" και η μικρή συμμετοχή των ξενοδοχείων στο πρόγραμμα "Green Key".

Όπως αναφέρει σε επιστολή της η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της...
Φύσης προς τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Η Σκιάθος" «Ο λόγος για τον οποίο μειώθηκε, προ ετών, ο αριθμός των βραβευμένων ακτών της Σκιάθου ανάγεται καθαρά, στην αδυναμία του Δήμου να στηρίξει την υποψηφιότητα των ακτών. Είναι γεγονός ότι η Σκιάθος είναι ένας προορισμός με πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα και πολύ λυπούμαστε που παρουσιάζει τόσο χαμηλό αριθμό βραβευμένων με τη Γαλάζια Σημαία ακτών αλλά και ξενοδοχείων μονάδων με Green Key

Σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Συνεργασίας που υπογράφηκε τον περασμένο Οκτώβριο μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού και της ΕΕΠΦ και αναφέρεται στην προώθηση της καμπάνιας για τον Πράσινο Τουρισμό της χώρας, ένας από τους βασικούς κοινούς μας στόχους είναι η αύξηση, του αριθμού των βραβευμένων ακτών στην Ελλάδα ώστε να καταλάβει την πρώτη θέση παγκοσμίως. Θεωρούμε ότι η εξαιρετική φυσική ποιότητα των ακτών μας δικαιολογεί απολύτως αυτό το στόχο.

Ως κοινωνία των πολιτών, φέρουμε την ευθύνη και την υποχρέωση να προστατεύσουμε και να αναδεικνύουμε με κάθε δυνατό μέσο, τους μοναδικούς τόπους  φυσικού κάλλους της Σκιάθου.

Πολιτιστικός Σύλλογος
"Η Σκιάθος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.