Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Το "πλεόνασμα" πατάει πάνω στην ίδια μας τη ζωή!

Γράφει η
Λένα Κουτούμπα
Νηπιαγωγός

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα και για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές...

Αναφέρει δε χαρακτηριστικά ότι δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα...

Την εικόνα όμως αυτών των πανηγυρισμών συμπληρώνουν από δίπλα, οι υψωμένες σκούπες και κουβάδες των 595 απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου οικονομικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τον περασμένο Σεπτέμβρη. Και ξέρουμε πολύ καλά, ας μη γελιόμαστε, τι σημαίνει διαθεσιμότητα. Και στην περίπτωση αυτή, την απόλυσή τους, ακολουθεί η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στο υπουργείο. Πόσες ανώνυμες εταιρείες καθαρισμού κρύβονται από πίσω;…

Την εικόνα των πανηγυρισμών συμπληρώνουν τα ακάνθινα στεφάνια που φόρεσαν οι γυναίκες αυτές, στις 17 Απριλίου συνεχίζοντας τον αγώνα τους.

Την εικόνα των πανηγυρισμών της κυβέρνησης συμπληρώνει η ανεργία που καλπάζει και τείνει να φτάσει το 30%.

Και μέσα σ όλη αυτήν την κατάσταση η κυβέρνηση μιλά στους νέους για...
μαθητεία! Και σ' αυτό συνεργάζονται το υπουργείο εργασίας, το υπουργείο Παιδείας και ο ΟΑΕΔ. Με δυο λόγια η εκπαίδευση που θα παρέχεται θα λαμβάνει υπόψη της τις ανάγκες των επιχειρήσεων! Εκπαίδευση και αγορά εργασίας για ένα κομμάτι ψωμί!

Σιγά παιδιά, γιατί, όλοι στα Πανεπιστήμια θα πάμε; Τι να το κάνεις το πτυχίο του Πολυτεχνείου όταν μπορείς να γίνεις ένας καλός τεχνίτης; Και η κατάντια όρια δεν έχει...

Την εικόνα των πανηγυρισμών συμπληρώνουν οι 600.000 παιδιών που υποσιτίζονται κι όλα αυτά τα παιδιά που έχουν λιποθυμήσει σε σχολεία από ασιτία.

Κι ας μη μας φαίνονται αυτά παράξενα επειδή έχουμε την τύχη να ζούμε σε ένα τουριστικό κοσμοπολίτικο νησί. Είναι η ωμή σκληρή πραγματικότητα που ζουν χιλιάδες συνανθρώπων μας καθημερινά.

Τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης συμπληρώνουν όλοι αυτοί οι συνάδελφοί μας, της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας που τους αξίζει ένα μπράβο γιατί δεν έχουν σταματήσει να αγωνίζονται και να δηλώνουν την αντίθεσή τους, εκπροσωπώντας μας, στη αξιολόγηση / χειραγώγηση που επιχειρεί να επιβάλει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Ήδη από τις Πρωτοβάθμιες δόθηκαν τελεσίγραφα για το σχηματισμό των ομάδων εργασίας. Και ξέρουμε συνάδελφοι ότι αυτό είναι μόνο η αρχή...

Ας έχουμε λοιπόν συναίσθηση της κατάστασης. Κι ας αναλογιστούμε ότι για τον οποιονδήποτε πολιτικό, ο κάθε ελεύθερος πολίτης είναι μονάχα ένας αριθμός! Και τίποτα παραπάνω! Η μοναδική στιγμή που τον φοβάται και τον υπολογίζει ο πολιτικός, είναι η ώρα που πέφτει το παραβάν...

Και το περιβόητο πλεόνασμα πού βασίζεται; Μήπως στις οικονομικές επιδόσεις της χώρας; Όχι! Πατάει πάνω στη δυστυχία του ελληνικού λαού. Πατάει πάνω στις απολύσεις και στις περικοπές των συντάξεων και του βασικού μισθού. Πατάει πάνω στην κατάργηση του δέκατου τρίτου μισθού και στην κατάργηση των επιδομάτων μας!

Πατάει πάνω στην ίδια μας τη ζωή!

Λένα Κουτούμπα
Νηπιαγωγός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.