Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Κεντρική σελίδα

Γράφει ο
Ελευθέριος Ευαγγ. Βιολέττας 
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος 
Με το συνδυασμό «Σκιάθος Όραμα Ζωής»
του Δημήτρη Πρεβεζάνου
Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, ο Δήμαρχος, πρέπει να έχει στη φαρέτρα του κυρίως, γνώσεις, διοικητικά προσόντα και προπαντός αλογάριαστη αγάπη για τον τόπο και τους ανθρώπους του. Βασικό και αδιαπραγμάτευτο παράγοντα, για την απόκτηση των παραπάνω προσόντων-χαρακτηριστικών του, είναι η βαθιά γνώση της ιστορίας του τόπου και των ανθρώπων, δεμένα με ένα τρόπο ζωής τέτοιο, που να αποδεικνύει την προσφορά του στην κοινωνία, στη γη, στα παιδιά μας. Συμβαίνει αυτό σήμερα με τους Δημάρχους; Η ζωή, ο βίος και η πολιτεία τους, δεν μας επιτρέπουν να απαντήσουμε πάντα θετικά.

Γνωρίζοντας και σεβόμενοι λοιπόν τους ανθρώπους και την τοπική ιστορία, ένας Δήμαρχος, μπορεί αναντίρρητα να προσθέσει ένα λιθαράκι αγάπης, σεβασμού, μέριμνας στον τόπο του. Έτσι ώστε να αλλάξουμε νοοτροπία, γεγονός που αποτελεί μια από τις κύριες προϋποθέσεις ευαισθητοποίησης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης των...
τοπικών προβλημάτων. Να συνειδητοποιήσουμε την αναγκαιότητα μιας άλλης αντίληψης για την ιδιαίτερη Πατρίδα και τους συνανθρώπους μας, που με τη σειρά της θα οδηγήσει σε μια άλλη ηθική για τον τόπο, την ιστορία, τον πολιτισμό, τους ανθρώπους. Αυτούς όμως, τους Σκιαθίτες, ο Δήμαρχος πρέπει να τους γνωρίζει, μέσα από τη δουλειά του, τη ζωή του, τη ντόπια μνήμη του. Έτσι χτίζεται η σχέση του Δημάρχου με τους Σκιαθίτες, αλλ’ ακόμη και με τους σύμβουλούς του. Δε χτίζεται ένα μήνα προ δημοτικών εκλογών. Δε μπορεί να στηριχτεί σε υπέρογκα πληρωμένες διαφημίσεις, συνεντεύξεις, την ώρα μάλιστα που συνάνθρωποι μας αδυνατούν να πληρώσουν λογαριασμούς και δάνεια. Ούτε φτιάχνεται με το ακούσιο σεργιάνισμα και τη συνοδεία κεφαλοκυνηγών ψήφων, που κάθε τέσσερα χρόνια, ενοχλούν την πολιτική μας σκέψη και τη Σκιαθίτικη μνήμη μας.

Η κεντρική σελίδα της Σκιαθίτικης βούλησης, δε δεσπόζει στα φύλλα μιας εφημερίδας. Βρίσκεται ανάμεσα στις ανθρώπινες σχέσεις, με το συγγενή, το φίλο, το γιατρό. Η κεντρική σελίδα στη πολιτική συνείδηση των Σκιαθιτών, δε γράφεται από χορηγούς και μαύρο μελάνι. Είναι ήδη γραμμένη από τις μικρές και μεγάλες αποφάσεις τόσων χρόνων, που άλλαξαν τις ζωές μας προς το καλύτερο, δίνοντας μας το δικαίωμα να κρίνουμε μόνοι μας._

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.