Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Γιώργος Σούρλας: Αποχωρώ με ήσυχη τη συνείδησή μου ότι έπραξα το καθήκον μου

Ο Γ. Σούρλας κατά την αποχώρησή  του από τη Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δήλωσε: 
«Με αίσθημα ευθύνης, ανιδιοτέλεια, χωρίς συμβιβασμούς και διακρίσεις βάσει κομματικών πεποιθήσεων, κοινωνικής θέσης και οικονομικής επιφάνειας, προχωρήσαμε σε ουσιαστικές και αποτελεσματικές παρεμβάσεις για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την εμπέδωση της διαφάνειας, για την προάσπιση και προαγωγή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Με περιορισμένες αρμοδιότητες και τον τελευταίο χρόνο, μετά την τροποποίηση του Οργανισμού του Υπουργείου, χωρίς την υπαγωγή καμιάς οργανικής μονάδας  στη Γενική Γραμματεία, προχωρήσαμε μεταξύ άλλων ενεργειών στο άνοιγμα «καυτών» φακέλων, σκανδάλων διαφθοράς και διαπλοκής.

Πρόκειται για περιπτώσεις που επιβαρύνουν την εθνική οικονομία με απώλειες εισοδημάτων που ανέρχονται σε πολλά δισ.  ευρώ το χρόνο και που ταυτόχρονα πλήττουν τη λειτουργία των θεσμών της Δημοκρατίας.

Περιπτώσεις που όταν ανακοινώθηκαν προκάλεσαν ποικίλες αναταράξεις, περίεργες αντιδράσεις παραγόντων, που δεν είναι του παρόντος να αναφερθούν. Ωστόσο δεν επηρέασαν την απόφασή μας να προχωρήσουμε αταλάντευτα, επιτελώντας το καθήκον μας.
Τα στοιχεία των φακέλων, των σκανδάλων της...
διαφθοράς και της διαπλοκής, αλλά  και γενικότερα της δράσης μας στη Γραμματεία (που αναφέρονται στο απολογιστικό σημείωμα της θητείας μας), δεν αντιμετωπίστηκαν με το επιβαλλόμενο ενδιαφέρον και την απαιτούμενη υπευθυνότητα, παρότι δεν αμφισβητήθηκαν από αρμόδιους παράγοντες.
Οι πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά την περίοδο που είχαμε την ευθύνη, πρόβαλαν τα στοιχεία αυτά και γενικότερα τη δράση της Γενικής Γραμματείας. Τώρα, ως Κυβέρνηση, επιβάλλεται να τα αξιοποιήσουν και να υλοποιήσουν ό, τι απαιτείται για την αντιμετώπιση των φαινομένων που αναδείξαμε.

Σε κάθε προσπάθεια πάταξης της διαφθοράς και της διαπλοκής, εξάρθρωσης των εξωθεσμικών κέντρων εξουσίας, αντιμετώπισης της ασυδοσίας της οικονομικής ολιγαρχίας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν και οι κυβερνώντες σήμερα, θα είμαστε αρωγοί, δεδομένου ότι η πάταξη της διαφθοράς που οδήγησε τη χώρα μας στη χρεοκοπία  και στην εθνική ταπείνωση – αλλά και η εμπέδωση της διαφάνειας παντού -  είναι εθνική υπόθεση, είναι ευθύνη όλων μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.