Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Σκόπελος // Κλιμάκωση του αγώνα εναντίον της ίδρυσης καταδυτικών πάρκων στο νησί

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
Μανώλης Ραμαντάνης
Την κλιμάκωση του αγώνα εναντίον της ίδρυσης καταδυτικών πάρκων στη Σκόπελο και τη συλλογή υπογραφών από όσους περισσότερους Σκοπελίτες γίνεται κάτω από ανάλογο ψήφισμα, το οποίο θα κατατεθεί στη συνεδρίαση του  περιφερειακού συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί μετά το Πάσχα στο Βόλο, με θέμα τα καταδυτικά πάρκα στις Βόρειες Σποράδες, αποφασίστηκε στην ενημερωτική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στον "Ορφέα" από την Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Σκοπέλου και στην οποία συμμετείχε και ο Σύλλογος Αλιέων, σε μια προσπάθεια να ακουστεί το "όχι" και εκτός Σκοπέλου.

Ο Μανώλης Ραμαντάνης εξηγώντας γράμμα προς γράμμα το νόμο 3409/2005 (και όπως τροποποιήθηκε με το νόμο 4296/2.10.2014) και τις επιπτώσεις του στους παράκτιους αλιείς, τους μικροδωματιούχους και τους μικροεπαγγελματίες, τον χαρακτήρισε "Θαλάσσιο Natura" με ακόμα χειρότερες συνέπειες από αυτόν της ξηράς, καθώς οι άδειες καταδυτικών πάρκων δεσμεύουν τεράστιες θαλάσσιες εκτάσεις για να κερδοφορήσουν λίγοι επιχειρηματίες, εκδιώ­χνοντας απ’ αυτές μικρομεσαίους ψαράδες, στερώντας τους το εισόδημα επιβίωσής τους, ενώ τα όποια κέρδη υπάρξουν από αυτή τη δραστηριότητα θα είναι υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου.

Πάντως μέχρι στιγμής η πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας στη Σκόπελο δεν έχει πάρει θέση, δείχνοντας ότι ή ανενημέρωτη είναι, ή αδιάφορη ή περιμένει την σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να τοποθετηθεί.

Εν αναμονή λοιπόν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.