Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Η Κ.Ο.Β. Σκοπέλου του ΚΚΕ καταγγέλλει την πρόκληση του υπουργού Παιδείας

"Ανεύθυνοι" οι...αγώνες Συλλόγων Γονέων και μαθητών 

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ
Η Κ.Ο.Β. Σκοπέλου του ΚΚΕ καταγγέλλει την προκλητική συμπεριφορά του Υπουργού Παιδείας απέναντι στις κινητοποιήσεις γονέων και μαθητών,  που διεκδικούν και στο νησί μας και ιδιαίτερα στη Γλώσσα την επίλυση των τεράστιων προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η αντιλαϊκή - αντιεκπαιδευτική πολιτική των κυβερνήσεων των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. 

Σε συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος τη Δευτέρα 30/10/2017 για τα Ολοήμερα και απαντώντας στον βουλευτή μας Γιάννη Δελή, ενώ στην αρχή αρνήθηκε ακόμη και  την ύπαρξη του προβλήματος των χιλιάδων εκπαιδευτικών κενών στα σχολεία όλης της χώρας δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι η κατάσταση είναι απλώς καλύτερη από πέρυσι.

Φτάνοντας μάλιστα στο απόγειο της υποκρισίας και καλλιεργώντας λογικές διάσπασης και κοινωνικού αυτοματισμού ανάμεσα στους γονείς και τους μαθητές που βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα για την υπεράσπιση του μορφωτικού  δικαιώματος, δεν δίστασε να κατηγορήσει για έλλειψη υπευθυνότητας τους Συλλόγους Γονέων λέγοντας τα εξής:
«Είναι υπεύθυνο Σύλλογοι Γονέων να παίρνουν τα παιδιά και να λένε κάνουμε συλλαλητήριο για ένα ουσιαστικό σχολείο, αυτό είναι το αίτημα, για ένα ουσιαστικό σχολείο τα παιδιά χάνουν ώρες;».

Σκοπελίτες, Γλωσσιώτες και Κληματιανοί, 

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει τη βρόμικη δουλειά των προηγούμενων, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, υλοποιώντας με κάθε τρόπο την πολιτική και τα μνημόνια  που συνδιαμορφώνει με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ,  τους άλλους «θεσμούς», τον ΣΕΒ  και εξυπηρετεί τον στόχο της ενίσχυσης της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων.

-Τα κονδύλια που εξοικονομούν από την αδιοριστία χιλιάδων εκπαιδευτικών κατευθύνονται είτε με τη μορφή της αποπληρωμής του κρατικού χρέους (που δημιούργησαν οι ίδιοι) είτε με τη μορφή κάθε είδους ενισχύσεων (επιδότηση εισφορών, φοροαπαλλαγές, «αναπτυξιακοί» νόμοι) στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

- Στόχος και συνειδητή επιλογή τους μέσα από την υποβάθμιση της Εκπαίδευσης είναι η  μαζική «παραγωγή» μισοκαταρτισμένου και ανειδίκευτου εργατικού δυναμικού, που θα περιπλανιέται από τα γκισέ της ανεργίας, στα προγράμματα ανακύκλωσής της (όπως η Κοινωφελής του ΟΑΕΔ) και όταν θα καταφέρει να βρει δουλειά να έχει  μια ζωή-λάστιχο με μερική απασχόληση και χωρίς συλλογικές συμβάσεις, αυξάνοντας τα κέρδη του Μεγάλου Κεφαλαίου.

Στο ξέπλυμα αυτής της πολιτικής  η Κυβέρνηση δεν είναι μόνη της. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είτε μέσα από τη δράση των βουλευτών τους είτε μέσω τοπικών στελεχών τους, κατηγορούν για «ολιγωρία» τους κυβερνώντες μπας και ξεχάσουν οι εργαζόμενοι και τα παιδιά τους  τη δική τους συμβολή στην κατάντια του εκπαιδευτικού συστήματος. Προσπαθούν να οδηγήσουν σε «ασφαλή ύδατα» τους αγώνες ακόμα και μέσα από την υπερπροβολή της νησιωτικότητας ως αιτία των προβλημάτων ή επιφανειακά απολογούμενοι για να ψαρέψουν στα θολά νερά της συγκινησιακής φόρτισης.
  
Η Κ.Ο.Β. Σκοπέλου του ΚΚΕ καλεί τους οργανωμένους φορείς του εργατικού λαϊκού κινήματος, τα σωματεία, τους συλλόγους Γονέων, τα μαθητικά συμβούλια να καταδικάσουν την  πρόκληση της Κυβέρνησης απέναντι στους αγώνες τους και το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία ενόψει της τρίτης αξιολόγησης. Να δώσουν μια πρώτη απάντηση συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 9 του Νοέμβρη χτίζοντας στην πράξη την Κοινωνική Συμμαχία, για την ανατροπή της αντεργατικής-αντιλαϊκής πολιτικής και  να  ανοίξει ο δρόμος για την εργατική –λαϊκή εξουσία και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Κ.Ο.Β. ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΚΚΕ
2-11-17