Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Διπλή βράβευση της Αλοννήσου

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ EΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Πρωταγωνίστησε η Αλόννησος σε επίπεδο εντυπώσεων, η οποία βραβεύτηκε για την πρωτοπόρα δράση της για την προστασία του περιβάλλοντος, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, που έλαβε χώρα στο Βόλο με τη φροντίδα και οργανωτική ευθύνη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας. 

Σε επιλεγμένο κοινό  Προέδρων και εκπροσώπων Επιμελητηρίων από όλη τη χώρα, ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το τουριστικό προϊόν του προορισμού και να αναλύσει το πλέγμα δράσεων προβολής και στρατηγικής Τουριστικού Μάρκετινγκ του Δήμου, με την ένταξη καινοτόμων υπηρεσιών και έργων, όπως η
τέλεση υποβρύχιων γάμων και η αξιοποίηση της πληθώρας ιστορικών ναυαγίων του βυθού της Αλοννήσου, μέσα από τον προγραμματισμό λειτουργίας υποβρύχιων μουσείων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σημαντικό σκέλος της παρουσίασης, που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια του δείπνου μετά το τέλος εργασιών της 1ης ημέρας της Γενικής Συνέλευσης, αφορούσε στις πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής για την προστασία του περιβάλλοντος, όπως οι προσπάθειες για τη μείωση χρήσης της πλαστικής σακούλας, η λειτουργία υποδειγματικής μονάδας αφαλάτωσης και οι πολύπλευρες δράσεις ανακύκλωσης, ​για τις οποίες και βραβεύτηκε ο Δήμος Αλοννήσου τόσο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας, όσο και από τη Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας. Το βραβείο της Κ.Ε.Ε.Ε. απέδωσε ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Παναγιώτης Αγνιάδης. 

«Η σημερινή βράβευση αποτελεί τη μεγαλύτερη διάκριση και ανταμοιβή των αδιάκοπων προσπαθειών του Δήμου και των κατοίκων της Αλοννήσου, καθώς προέρχεται από επαγγελματίες και ανθρώπους της αγοράς. Προστατεύοντας το περιβάλλον, ενισχύουμε το συγκριτικό μας πλεονέκτημα ως τουριστικός προορισμός επισκεπτών με ποιοτικά και ειδικά ενδιαφέροντα και αυτό επιτυγχάνεται μόνο μέσω της ένωσης δυνάμεων του Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα», τόνισε ο κ. Βαφίνης, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά ​τους κυρίους Αριστοτέλη Μπασδάνη και Κωνσταντίνο Μίχαλο, προέδρους​ του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας αντίστοιχα, καθώς και τα ΔΣ των φορέων και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους κατοίκους και φορείς του νησιού για την καταλυτική συνεισφορά τους χωρίς την οποία, ο Δήμος δεν θα είχε φέρει τόσο εντυπωσιακά αποτελέσματα.