Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Η Λαϊκή Συσπείρωση Σκοπέλου για το "ακριβό νερό" και το "επαχθές τέλος" του Ν. 1069/80

Είναι γνωστή η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης, από τοποθετήσεις των μέλων της σχετικά με την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΣ, ότι  το  νερό  αποτελεί  κοινωνικό  αγαθό  και όχι  εμπόρευμα,  που  ειδικά  στον  Δήμο  Σκοπέλου  έχει  καταστεί  πανάκριβο και για το λόγο αυτό η ΛΑ.Σ. καταψηφίζει την τιμολογιακή πολιτική της εταιρίας.
Αυτή τη φορά η δημοτική παράταξη επανέρχεται με ερώτηση προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, την οποία υπογράφουν οι Μανώλης Ραμαντάνης, Γιώργος Αναγνώστου και Νίκη Σκλάβου, για το προβλεπόμενο στο άρθρο 11 του Ν. 1069/80 ειδικό τέλος.

Στην ερώτηση αναφέρονται μεταξύ άλλων:

Μια από τις διάφορες επαχθείς μορφές -παλιές  και  πρόσφατες- τελών και φορολογίας που  επιβαρύνει την τιμή του είναι και το προβλεπόμενο στο άρθρο 11 του Ν.  1069/80 ειδικό  τέλος, που άρχισε να επιβάλεται από το οικονομικό έτος 2016 με πρόβλεψη λήξης του το  έτος  2025.

Δεδομένων  των  εξής:

-  Το Ειδικό Τέλος προβλέπεται από την παρ. 1 του άρθρου 11 του  Ν. 1069/80 (ιδρυτικός  Νόμος ΔΕΥΑ, ΦΕΚ 191Α/80): «Επιβάλλεται υπέρ των κατά τας διατάξεις του παρόντος  νόμου συσταθησομένων επιχειρήσεων, προς τον σκοπόν μελέτης, κατασκευής ή  επεκτάσεως έργων υδρεύσεως και αποχετεύσεως και δια μίαν δεκαετίαν από της 1ης  Ιανουαρίου του  επομένου της συστάσεως των έτους, πρόσθετον ειδικόν τέλος υπολογιζόμενον εις  ποσοστόν  80% επί της αξίας του καταναλισκομένου ύδατος. Το αυτό τέλος επιβάλλεται και εν  περιπτώσει επεκτάσεως της Επιχείρησης».

-Με την παρ.  3  του  άρθρου  43  του  Ν.  2065/1992  (ΦΕΚ  113Α),  «Παρατείνεται  για  μια δεκαετία  από  την  κατά  περίπτωση  λήξη  του  ο  χρόνος  επιβολής  του  πρόσθετου
ειδικού  τέλους,  που  προβλέπεται  από  την  παρ.  1  του  άρθρου  11  του  Ν.  1069/80»

-Η  τοπική  ΔΕΥΑ  συστάθηκε  με  το  ΠΔ  413/1995  (ΦΕΚ  238Α)

-  Με  την  παρ.  3  του  άρθρου  26  του  Ν.  3013/02  (ΦΕΚ  102Α),  «Παρατείνεται  για  μια δεκαετία  από  την,  κατά  περίπτωση,  λήξη  του  ο  χρόνος  επιβολής  του  πρόσθετου ειδικού  τέλους  80%  υπέρ  των  ΔΕΥΑ,  που  προβλέπεται  από  την  παρ.  1  του  άρθρου
11  του  Ν.  1069/80»
➲ Ζητούμε  να  μας  απαντήσετε  για  το  χρόνο  λήξης  επιβολής  του  ως  άνω  ειδικού  τέλους, κοινοποιώντας  παράλληλα  την  απάντηση  σας  στον  Δήμο  Σκοπέλου  και  τη  ΔΕΥΑ
Σκοπέλου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.