Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 1 Απριλίου 2018

Εμπαιγμός και σφαγή συμβασιούχων

ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΗ ΟΛΟΧΡΟΝΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
• 1 στους 13 στους Προσωρινούς Πίνακες του ΑΣΕΠ στη Σκόπελο
• Ο αγώνας για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά συνεχίζεται

Του
Γιώργου Γούλα*

Με τις χιλιάδες χθεσινές απολύσεις των συμβασιούχων –παρατασιούχων στην Καθαριότητα των Δήμων και την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων για την προκήρυξη 3Κ/2018 αποκαλύφτηκε ξεκάθαρα στα μάτια μας πόσο βαθιά βουτηγμένη στο ψέμα και την υποκρισία είναι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Αποκαλύφθηκε η κοροϊδία της κυβέρνησης,  που έταζε νομοθετική ρύθμιση για μονιμοποίηση και την οποία αναπαρήγαν τα γνωστά «παπαγαλάκια» και οι δημοτικές αρχές. Ένας στους δεκατρείς συμβασιούχους του Δήμου Σκοπέλου περιλαμβάνονται στους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ!
Απέναντι σε έναν δίκαιο αγώνα που στην προμετωπίδα του είχε το αίτημα «Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους» και τη μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων  σε αορίστου χρόνου στήθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι ένα μαύρο μέτωπο.

Κυβέρνηση, κόμματα που ψηφίσαν τα μνημόνια (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ), που στηρίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, όπως και το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, δήμαρχοι και περιφερειάρχες, τα ΜΜΕ των εργολάβων των εφοπλιστών και των βιομηχάνων δεν είχαν σταματήσει λεπτό να συκοφαντούν, να απειλούν, να τρομοκρατούν.

Από κοντά και οι κολαούζοι τους, οι εργοδοτικοί –κυβερνητικοί συνδικαλιστές της πλειοψηφίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ (Πασοκοσυριζαίοι και Νεοδημοκράτες). Την πιο
κρίσιμη ώρα περί τα τέλη του Ιουνίου, αφού είχαν συρθεί στις κινητοποιήσεις από την αταλάντευτη στάση της ΔΑΣ ΟΤΑ και των Συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, ακουμπώντας στα ταξίματα των κυβερνώντων άρχισαν «να κάνουν νερά». Εφησύχαζαν τους συμβασιούχους, συνειδητά επέλεξαν να μην οργανώσουν τον αγώνα και να τους αφήσουν ευάλωτους στα «γλυκά μάτια» των υπουργών και των δημάρχων, οι οποίοι τους υπόσχονταν λαγούς και πετραχήλια εάν σταματούσαν τον αγώνα, όπως έγινε  στο Δήμο Βόλου.

Συνάδελφοι συμβασιούχοι-παρατασιούχοι, 

Εμείς οι κομμουνιστές συνδικαλιστές, όλοι οι τίμιοι αγωνιστές που στελεχώνουν τη ΔΑΣ ΟΤΑ και το ΠΑΜΕ, είμαστε περήφανοι που πορευτήκαμε μαζί σας στους δρόμους του αγώνα! Μέσα από το συλλογικό και οργανωμένο αγώνα πανελλαδικά και στη Σκόπελο, διαλύσαμε την ανασφάλεια, το φόβο της απόλυσης, την απόγνωση της απληρωσιάς! 

Με την πάλη μας, μόνιμων και συμβασιούχων, κερδίσαμε:

-Αποτροπή των απολύσεων τον περσινό Ιούνιο και καμιά επιστροφή «παράνομων» δεδουλευμένων

-Εννιά επιπλέον μήνες στη δουλειά

-Σύσταση δέκα θέσεων στον ΟΕΥ του Δήμου Σκοπέλου, μετά από πολλά χρόνια περικοπών

-Προκήρυξη δεκατεσσάρων θέσεων στην Καθαριότητα του Δήμου Σκοπέλου («κόπηκε» η θέση του Εργάτη Νεκροταφείου, για να μην πληγεί το πρωτογενές πλεόνασμα του υπουργείου!)

-Κρατήσαμε ζωντανές τις Υπηρεσίες Καθαριότητας, την ώρα που είχαν μπει στην εντατική και στη διαδικασία παράδοσής τους στα ιδιωτικά εργολαβικά  συμφέροντα,  που αναζητούν νέα πεδία κέρδους επιβαρύνοντας 100% τα λαϊκά νοικοκυριά με αύξηση των δημοτικών τελών και φορολογίας.

-Καθυστερήσαμε τις αρνητικές εξελίξεις στο ζήτημα των ΒΑΕ και του Ανθυγιεινού Επιδόματος, που μάλιστα επεκτάθηκε και σε άλλες ειδικότητες προσωρινά

ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
Παναγιώτη Γαλατσάνε, Δημήτρη και Νίκο Σταματάκη, Βαγγέλη Κορέντη, Θωμά Πολύζο, Δημήτρη Διονυσίου, Δημήτρη Ταλαδιανέ, Θανάση Γρυπιώτη,  Γιάννη Πριονιστή, Γιάννη Μελαχροινάκη, Σταύρο Κόλλια, Ζωή Δράκου και Γιάννη Χατζόπουλε
Στα μάτια των παιδιών  σας, των συγγενών και των φίλων, αλλά και όλης της κοινωνίας  είστε οι πραγματικοί ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ
Ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με δικαιώματα, για την απόκρουση της αντεργατικής επίθεσης και των ιδιωτικοποιήσεων  θα είναι  σκληρός, διαρκής και πολύμορφος. Μόνιμοι, συμβασιούχοι, απολυμένοι και νεοπροσλαμβανόμενοι, άνεργοι και  εργαζόμενοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα πυκνώστε τις γραμμές των σωματείων και των επιτροπών αγώνα! Διεκδικούμε τη ζωή, μια άλλη κοινωνία, που θα εξασφαλίζει  εργασία, Υγεία, Παιδεία για όλους και τις τύχες τους θα διαφεντεύουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι!

* Ο Γιώργος Γούλας
είναι μέλος του
ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων
ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, 
στέλεχος της ΔΑΣ ΟΤΑ
και του ΠΑΜΕ                                                                                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.