Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

•SPIRA• Ένα νέο σκοπελίτικο brand craft μπύρας

Spira - Skopelos Brewers
Μια Νέα Μικροζυθοποιία

Η ιδέα ξεκίνησε από την οικιακή ζυθοποίηση και κατέληξε στο μικροζυθοποιείο Θεσσαλίας στα Παλιά του Βόλου, το οποίο  μίσθωσε ο Σκοπελίτης Κωστής Λεμονής για να κάνει τις παραγωγές από τα τέσσερα στυλ μπύρας της ΣΠΕΙΡΑΣ:

• Τη γήινη και φιλική ΣΠΕΙΡΑ Golden Ale, διακριτικά ανθική χωρίς εξάρσεις και με μακρά βυνώδη επίγευση, η οποία καλείται να αναλάβει την ομαλή μετάβαση του καταναλωτή από τις ευρείας παραγωγής lager στις υψηλής ποιότητας ale.

• Τη ΣΠΕΙΡΑ IPA, ένα κεχριμπαρένιο διαμαντάκι με ελαφρώς ανεβασμένο αλκοολικό βαθμό, στο οποίο πρόσθεσε γενναίες ποσότητες τριών λυκίσκων, με αποτέλεσμα ένα εκρηκτικό αρωματικό μπουκέτο τροπικών φρούτων και εσπεριδοειδών. 

• Τη ΣΠΕΙΡΑ Weiss, μια αληθινή σταρόμπυρα, με τους ξεχειλισμένους εστέρες να δίνουν εκείνο το χαρακτηριστικό άρωμα μπανάνας και γαρύφαλλου που χαρακτηρίζει τις γνήσιες γερμανικές Weiss. 

• Το γευστικό ταξίδι έρχεται να ολοκληρώσει η ΣΠΕΙΡΑ Dry Stout, μια κατάμαυρη Stout στην οποία δεν
τσιγκουνεύτηκε το καβουρδισμένο κριθάρι, με άμεσο αποτέλεσμα τον πέραν του δεόντως έντονο χαρακτήρα φρεσκοκαβουρδισμένου καφέ και bitter σοκολάτας.

Όλες οι μπύρες •SPIRA•, από τη στιγμή της εμφιάλωσης και μετά, διατηρούνται σε ψυκτικό θάλαμο ώστε νά διαφυλάσσεται στο έπακρο η ποιότητα και ο χαρακτήρας τους.

Οι μπύρες είναι όλες αφιλτράριστες και απαστερίωτες και θα διατεθούν σε μπουκάλι σε χονδρική και λιανική καθώς και σε βαρέλι στο ομώνυμο ζυθοπωλείο που θα λειτουργήσει οσονούπω δίπλα από τον Άγιο Μιχαήλ.

Όπως μας λέει ο εμπνευστής του εγχειρήματος Κωστής Λεμονής  «Η ιδέα ξεκίνησε από ένα καζάνι γεμάτο βύνες, λυκίσκους και νερό πάνω σε ένα πετρογκάζι στην αποθήκη του σπιτιού μας.

Από τότε κύλησε γρήγορα πολύ νερό στο αυλάκι και η αγάπη μας για την ποιοτική μπύρα, μας οδήγησε στη δημιουργία ενός Σκοπελίτικου brand αφιλτράριστης φρέσκιας μπύρας. Έτσι λοιπόν, φορτώσαμε τις συνταγές μας, τις πρώτες ύλες, τις μέχρι στιγμής γνώσεις μας, μα κυρίως το κέφι μας και πήγαμε μέχρι τη Μικροζυθοποιία Θεσσαλίας στα Παλιά του Βόλου για να βράσουμε μερικούς τόνους από τις αγαπημένες μας μπύρες.

Η Σπείρα δεν έχει σκοπό να φτιάξει την καλύτερη μπύρα πάνω στη Γη, αλλά να φέρει σε άμεση επαφή τον κόσμο με την craft κουλτούρα αυτής, μέσω ενός πολύ υψηλής ποιότητας προϊόντος.

Στην υγειά σας λοιπόν φίλοι μου.

Είθε κάθε γουλιά να είναι και μια περιπέτεια!»

• την τετράδα της •SPIRA• μπορείτε, προς το παρόν, να την βρείτε:
• φούρνος - ζαχαροπλαστείο Αφοι Κοχύλη
• Μονόγραμμα - Γλώσσα
• Αγνώντας (Κοράλι και Παύλος)
• Ντόκος
• Πλάτανος
και αρχές Μαΐου στο ζυθοποιείο στον Άγιο Μιχαήλ.

Έπεται συνέχεια...

Κώστη η εφημερίδα "Βόρειες Σποράδες" σου εύχεται καλή επιτυχία στη νέα προσπάθεια και καλοτάξιδες οι μπίρες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.