Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 29 Απριλίου 2018

«Δυστυχία σου Ελλάς με τα τέκνα που γεννάς»

Γράφει ο
Παν. Γρ. Σταμούλης
Παιδίατρος
Τελικά, φαίνεται πως στην Ελλάδα ελάχιστοι είναι ικανοί να σκεφτούν και να κατανοήσουν που βρισκόμαστε ως χώρα και ως λαός. Ο καθένας το μακρύ  και το κοντό του και πέρα βρέχει ! Καμιά συνεννόηση. Καμιά επαφή με το περιβάλλον. Καμιά, έστω, ένδειξη ότι έχουμε πάρει χαμπάρι πως ένα ακόμα βήμα, ένα τόσο δα βηματάκι, στην πορεία που ακολουθούμε και πέφτουμε στον γκρεμό.

Μιλάμε για τέτοια γενική …αφασία που ο μέσος Έλληνας μπορεί να υποβληθεί σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς χωρίς αναισθητικό ! Αυτά που ακούει και βλέπει κανείς εξοργίζουν και πεθαμένους. Είναι απίστευτη η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και οι μεν πολιτικοί πέρα αρμενίζουν, οι δε πολίτες κολυμπούν σφυρίζοντας χαρωπά.

Σκάνδαλο Novartis

Παρακολουθώντας την πολιτική ζωή του τόπου και την υπόθεση Novartis –οκτώ χρόνια μετά την χρεοκοπία–, το λογικό θα ήταν να ξεσπάσουμε όλοι σε βροντερά γέλια. Το περίεργο είναι ότι δεν γελάει κανείς. Η υπόθεση αυτή –που δεν είναι καινούργια ούτε στην Ελλάδα– φέρνει στο προσκήνιο, ως εμπλεκόμενους, γνωστά και μεγάλα πολιτικά πρόσωπα της χώρας, όπως τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον πρώην αρχηγό του ΠΑΣΟΚ  Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Άδωνη Γεωργιάδη, τον Δημήτρη Αβραμοπουλο και άλλους.

Θέλουμε τους ίδιους

Περισσότερο και από το ίδιο το σκάνδαλο, είναι κάτι άλλο που θα έπρεπε να μας κάνει εντύπωση: Ότι όλοι αυτοί εξακολουθούν να είναι πολιτικοί. Συνεχίζουν να είναι εκλεγμένοι. Και το κυριότερο, ετοιμάζονται για την επιστροφή τους στην κυβέρνηση.

Και υπάρχουν ακόμα πολίτες σε αυτή την ρημαγμένη χώρα που πιστεύουν πως η πατρίδα μας θα αλλάξει με τους ανθρώπους που την διέλυσαν! Δεν ξέρω πως γίνεται οι Έλληνες να επιμένουν στο σάπιο πολιτικό σύστημα και στους σάπιους πολιτικούς που χρεοκόπησαν την χώρα. Μάλιστα, πολλοί απορούν γιατί η Ελλάδα δεν καταφέρνει να βγει από τα Μνημόνια, ενώ σε άλλες χώρες –που είχαν χρεοκοπήσει– το κατάφεραν. Η Ελλάδα δεν βγαίνει από τα Μνημόνια γιατί πρέπει να είσαι καθυστερημένος για να πιστεύεις ότι η χώρα θα  πάει καλύτερα, συνεχίζοντας με αυτούς που την κατέστρεψαν.
Κι αν κάποιος πιστεύει πως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ δεν ανήκουν σε αυτούς –και πως ήταν μόνο η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ–,  κάνει πολύ μεγάλο λάθος. Άλλωστε, και στον ΣΥΡΙΖΑ και στους ΑΝΕΛ, υπάρχουν πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Το σύστημα ξέρει να «αλλάζει», για να μένει ίδιο και ανίκητο.

Η χώρα της ατιμωρησίας

Σκάνδαλα υπάρχουν παντού –ο ίδιος ο καπιταλισμός είναι ένα ατελείωτο σκάνδαλο–, αλλά μόνο στην Ελλάδα κανείς δεν τιμωρείται. Η υπόθεση Novartis είναι ένα διεθνές σκάνδαλο, δεν είναι μια ελληνική υπόθεση. Αφορά και άλλες χώρες. Το ότι είναι ένα διεθνές σκάνδαλο είναι και ο μόνος λόγος που η υπόθεση έρχεται στην επικαιρότητα στην Ελλάδα. Δεν μπορούν να την κρύψουν ή να αδιαφορήσουν. Αν μπορούσαν θα το έκαναν. Βέβαια, και το σκάνδαλο της Siemens ήταν διεθνές, αλλά στις άλλες χώρες πολλοί κατηγορούμενοι δικάστηκαν και πήγαν στην φυλακή. Σε κάθε περίπτωση, δεν συνέχισαν να είναι στην θέση τους. 

Ο κατάπτυστος νόμος «περί ευθύνης υπουργών»

Για να είμαι ειλικρινής δεν περιμένω το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο Novartis για να μάθω, γιατί ο νόμoς περί ευθύνης υπουργών του Ευαγγέλου Βενιζέλου παραμένει και αυτός στη θέση του, και αθωώνει τους πάντες. Ο εν λόγω νομoς –για όσους δεν γνωρίζουν– προβλέπει την …ατιμωρησία των υπουργών. Μα, θα μου πείτε, πως είναι δυνατόν; Υπάρχει τέτοιος νόμος στην Ελλάδα του 2018; Και όμως υπάρχει, φίλοι μου. Είναι δυνατόν κάποιοι συμπολίτες μας (υπουργοί, βουλευτές) να είναι υπεράνω του νόμου, θα αναρωτηθείτε. Και όμως είναι, αγαπητοί μου αναγνώστες. Ψηφίστηκε το μακρινό 2003, μετά από την εντολή  Σημίτη  για το μαγείρεμα των δημοσιονομικών στοιχείων της χώρας από την Goldman Sachs, ώστε να μπει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, γνωρίζοντας πως οδηγούσαν την χώρα σε χρεοκοπία, και ήθελαν, με αυτό τον νομό, να διασφαλίσουν την ατιμωρησία τους – κάτι που τελικά κατάφεραν.

Δηλαδή, αναθεώρησαν, οι αθεόφοβοι, το Σύνταγμα της χώρας  με ένα νομό –έτσι απλά– που προβλέπει ουσιαστικά την ατιμωρησία των υπουργών, κάτι που είναι αντισυνταγματικό, αφού το Σύνταγμα –στη διάταξη του άρθρου 4 παράγραφος 1, που δεν μπορεί να αναθεωρηθεί – ορίζει πως «Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου»

Να απολογηθούμε 

Οι Έλληνες, αντί να διαδηλώσουν για την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, διαδηλώνουν για «το όνομα της Μακεδονίας μας», παρέα με αυτούς που εμπλέκονται στα σκάνδαλα, αυτούς που χρεοκόπησαν την χώρα, οι οποίοι είναι, βέβαια, πολύ μεγάλοι πατριώτες. Ε, λοιπόν, όλοι αυτοί οι «πατριώτες» που έτρεχαν στα συλλαλητήρια για το όνομα της Μακεδονίας των Σκοπίων και φώναζαν δίπλα στους φασίστες της Χρυσής Αυγής και στους μιζαδόρους πολιτικούς της Novartis και των μνημονίων, θα πρέπει κάποια μέρα να απολογηθούν. Να απολογηθούν στα παιδιά τους που τους ετοιμάζουν να γίνουν οι επόμενοι «μιγάδες» μετανάστες της Ευρώπης. Να απολογηθούν επίσης στην άμοιρη την μάνα που τους γέννησε, γιατί θα την αφήσουν χωρίς σύνταξη και χωρίς φάρμακα να πεθάνει σαν το σκυλί του δωσίλογου πολιτικού στο ξένο αμπέλι που κάποτε ήτανε η πατρίδα της.

Θα πρέπει να απολογηθούμε και όλοι εμείς οι ξεφτιλισμένοι αριστεροί του κώλου που δεν κάναμε ποτέ αυτό που έπρεπε. Δεν οργανώσαμε, ούτε λάβαμε μέρος σε απεργίες και διαδηλώσεις για την κατάργηση αυτού του μαφιόζικου νόμου «περί ευθύνης υπουργών» που βρίσκεται σε ισχύ από το 2003. Ένα νόμο που κατασκεύασε ο «ευτραφής πολιτικός» και θα τον χρησιμοποιήσει σήμερα για να γλυτώσει την οποία ποινή θα έπρεπε να εκτίσει για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει εις βάρος αυτής της χώρας και των επομένων γενεών.

Προσκυνώ το χάλι σου, λαέ μου

Η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει και όσο περνάει ο καιρός θα μετατρέπεται σε σκουπιδότοπο και χαβούζα με την ευθύνη των πολιτών της, κυρίως, και λιγότερο των πολιτικών της. Δεν συμβαίνει πουθενά στον πλανήτη –ΠΟΥΘΕΝΑ!– να αποκαλύπτεται ένα τέτοιου μεγέθους διεθνές σκάνδαλο και οι «δημοσιογράφοι» να τρέχουν από την πρώτη κιόλας μέρα να αθωώνουν τους κατηγορουμένους πολιτικούς. «Το ένα χέρι νίβει άλλο» , λέει ο σοφός λαός, «και τα δυο το πρόσωπο». Τυχαίο; Δεν νομίζω! Σαν να έχουν βαλθεί όλοι να ξεβρακωθούν μόνοι τους μέσα στο βούρκο. Και το χαίρονται κιόλας. Και αισθάνονται όλοι –πολιτικοί, δημοσιογράφοι και πολίτες– ακέραιοι.

Γιατί χρεοκόπησε η Ελλάδα;

Επειδή μαζί τα φάγαμε; Ή επειδή δεν έκοβε αποδείξεις το τυροπιτάδικο και ο μανάβης της γειτονιάς ; Όχι, η Ελλάδα χρεοκόπησε επειδή την κυβέρνησαν λαμόγια και απατεώνες, που την λεηλάτησαν. Και συνεχίζουν να την λεηλατούν. Σκάνδαλα όπως της Novartis και της Siemens, σε κάνουν να καταλαβαίνεις πως παίζεται το παιχνίδι. Οι πολιτικοί δωροδοκούνται –αυτοί που τους δωροδοκούν το ξέρουν–, οπότε αυτοί οι πολιτικοί είναι εντελώς άχρηστοι  –και μάλιστα πολύ επικίνδυνοι– για την χώρα, γιατί είναι πολύ εύκολο να εκβιαστούν και να υπογράψουν τα πάντα. Αλλά, προσέξτε , οι Έλληνες πολίτες επιμένουν να τους ψηφίζουν. Επικίνδυνοι και οι Έλληνες πολίτες. Και ανόητοι. Πολίτες με μνήμη χρυσόψαρου και εγκεφαλική λειτουργία προκάμβριου είδους! Και πλέον, απολύτως λοβοτομημενοι. (ΣΣ: Είχα γράψει κάποτε ένα άρθρο σε αυτήν εδώ την ιστοσελίδα με τίτλο: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι οι ίδιοι οι Έλληνες») 

Τo μεγαλύτερο σκάνδαλο στην Ελλάδα ήταν η χρεοκοπία της χώρας

Και το ακόμα μεγαλύτερο σκάνδαλο ήταν πως κανείς δεν οδηγήθηκε στην Δικαιοσύνη για την χρεοκοπία της χώρας. Σαν να μην ευθύνεται κανείς. Σαν να ήταν η χρεοκοπία ένα … φυσικό φαινόμενο. Από την στιγμή, λοιπόν, που δεν οδηγήθηκε κανείς στην Δικαιοσύνη για την χρεοκοπία της χώρας, όλα τα αλλά θεωρούνται πταίσματα. Αυτοί που ευθύνονται για την χρεοκοπία –και την έβγαλαν καθαρή χωρίς καν να πάνε στο δικαστήριο– δεν έχουν κανένα λόγο να φοβούνται σκάνδαλα σαν αυτούς  Novartis. Πόσο μάλλον, όταν οι Έλληνες συνεχίζουν να τους ψηφίζουν, να τους στέλνουν στη Βουλή και να τους εξασφαλίζουν ασυλία. Άσε τον Ευάγγελο Βενιζέλο εκτός Βουλής –όπως έγινε με τον Άκη Τσοχατζόπουλο– και θα σου πω εγώ σε πόση ώρα θα είναι στον Κορυδαλλό.

Μην ψάχνετε για σκάνδαλα στη χώρα που χρεοκόπησε και κανείς δεν οδηγήθηκε στην Δικαιοσύνη. Είναι όλοι αθώοι. Όπως κι εμείς, άλλωστε, που τους ψηφίζουμε. 

Πάμε τώρα όλοι μαζί να φωνάξουμε – παρέα με τον  Σαμαρά, τον Άδωνη, τον Βενιζέλο και τα αλλά παιδιά – πως η Μακεδονία είναι ελληνική.

Όταν η χώρα σου χρεοκοπεί, διαλύεται, υποθηκεύεται και μετατρέπεται επίσημα σε προτεκτοράτο, πατριωτισμός είναι να την απελευθερώσεις και να απαιτήσεις να αποδοθεί Δικαιοσύνη. 

Καλή Πρωτομαγιά!

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ μας γιατρέ, το άρθρο σου ¨Δυστυχία σου Ελλάς με τα τέκνα που γεννάς' είναι μια σύντομη, αλλά ιδιαίτερα εύστοχη περιγραφή της νεώτερης νεοελληνικής ιστορίας! Και όπως κάθε έγκυρη διάγνωση ασθένιας είναι βασική προυπόθεση για μια σωστή θεραπεία, έτσι και στα κοινωνικά πράγματα η διάγνωση των αιτιών (σπάνια υπάρχει μόνο μία αιτία) πρέπει να προηγείται των πολιτικών εκείνων που θα αναστρέψουν το πρόβλημα. Ταπεινά θα πρότεινα την μαζική μελέτη/ανάδειξη των δημιουργικών στοιχείων της κοινωνίας και εκείνων των αξιών που έκαναν την Ελλάδα Μεγάλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.