Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Σκόπελος, όλοι μαζί: Δήλωση για τους λόγους αποχής από το Δημοτικό Συμβούλιο

[ Ελπίζουμε στο μέλλον οι συνεδριάσεις να ακολουθήσουν την εξέλιξη της τεχνολογίας και όχι τη σκουριά της μεθόδευσης. Θα παραμείνουμε παρόντες για τους δημότες.]

Ο τρόπος συνεδρίασης ενός συλλογικού
 οργάνου αποτελεί
αποκλειστική αρμοδιότητα

 του Προέδρου του και η ευθύνη για
το αν και πως θα λειτουργήσει βαρύνει
τον ίδιο και όχι τα μέλη. 
Είναι προφανές σ΄αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε ότι θα πρέπει να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας σε όλες τις συλλογικές λειτουργίες του Δήμου μας. Άλλωστε με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου καθορίζεται ο τρόπος λειτουργίας των συλλογικών οργάνων  των Δήμων της χώρας στο σύνολό τους.

Οι προτεινόμενοι τρόποι είναι γνωστοί και διαμορφώνονται ως εξής:

α) Κεκλεισμένων των θυρών β) Δια περιφοράς και γ) Με τηλεδιάσκεψη.

Και στην πρώτη και στην τρίτη περίπτωση  δίνεται η δυνατότητα στις παρατάξεις και στα μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων να εκφράσουν τις απόψεις τους και να καταθέσουν τις ανάλογες προτάσεις. Στους πολίτες να έχουν άμεση ενημέρωση για τα θέματα, που τους αφορούν και στη δημοκρατία να λειτουργεί. 

Στην δεύτερη περίπτωση στα δια περιφοράς δηλαδή συμβούλια δίνουμε το «Παρών» στα Συμβούλια – αλλά είμαστε απόντες για τους δημότες!

Αυτός είναι ο λόγος που στο τελευταίο δια περιφοράς συμβούλιο απείχαμε.

Η επιμονή της δημοτικής αρχής να προτάσσει συνεχώς τις δια περιφοράς συνεδριάσεις είναι μεν τυπικά νόμιμες (άλλωστε η διαδικασία αυτή προβλέπονταν στη νομοθεσία πολύ πριν τον κορωνοϊό) δεν είναι όμως ηθικά και δημοκρατικά λειτουργικές για την δική μας Παράταξη. Δεν συναινούν με την πρόοδο, δεν εξυπηρετούν τα θέματα του δημότη και δίνουν άπλετο χώρο  στην αδιαφάνεια και στην  πλημμελή ενημέρωση. Η παράταξη μας έχει θέσει το θέμα στην δημοτική αρχή πολλάκις και η δημοτική αρχή ακόμη το εξετάζει... μέχρι τότε θα αντιστεκόμαστε σε αυτή την εμμονή της Δημοτικής Αρχής με όσα μέσα και δυνατότητες έχουμε μέσα από τον θεσμικό μας ρόλο. 

Ο τρόπος άλλωστε συνεδρίασης ενός συλλογικού οργάνου αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του Προέδρου του και η ευθύνη για το αν και πως θα λειτουργήσει βαρύνει τον ίδιο και όχι τα μέλη. 

Ελπίζουμε στο μέλλον οι συνεδριάσεις να ακολουθήσουν την εξέλιξη της τεχνολογίας και όχι τη σκουριά της μεθόδευσης. Θα παραμείνουμε παρόντες για τους δημότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.