Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

«Σκόπελος, όλοι μαζί»: Γνωστοποίηση ψήφου επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης

[Για άλλη μια φορά η Εκτελεστική Επιτροπή της Δημοτικής Αρχής, στην οποία προεδρεύει ο κ. Περίσσης και μέλη της οποίας είναι οι δύο Αντιδήμαρχοι, μέσω της τροποποίησης του τεχνικού προγράμματος καταργούν τέσσερα έργα πνοής για την περιοχή της Γλώσσας και του Λουτρακίου. Η παράταξη μας σταθερά είναι αντίθετη στην κατάργηση έργων και ειδικά όταν από την Δημοτική Αρχή δεν γίνεται καμία προσπάθεια για την υλοποίηση τους. Τα εντάσσει στο τεχνικό πρόγραμμα και αφού γίνουν οι σχετικές δημοσιεύσεις στον τύπο μετά τα παίρνει  πίσω. ]
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ
ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ:
Η πώληση ακινήτων σε εποχές κρίσης
δεν αποτελεί αξιοποίηση αλλά σκότωμα.
Θα πουλούσε ακίνητο αυτή την εποχή κάποιος από εμάς;
Δεν εκποιούμε τόσο εύκολα δημοτικά ακίνητα.
Ο δωρητής δώρισε από αγάπη στην Σκόπελο και
στους Σκοπελίτες αυτό το ακίνητο με ένα μόνο
σκοπό την αξιοποίηση και όχι την εκποίηση,
αν ήταν έτσι το έκανε κι αυτός. Η εμπειρία
μάς δίδαξε ότι οι εκποιήσεις δημοτικών
ακινήτων από συγκεκριμένες διοικήσεις
σε ποιά χέρια καταλήγουν τελικά...

Συμμετοχή στην 17η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σκοπέλου, δια περιφοράς σύμφωνα με τα οριζόμενα, στο άρθρο 10 παρ. 1 της Π.Ν.Π. (Φ.Ε.Κ. 55/11-03-2020 τεύχος Α’) και στην υπ’ αριθ. 40 Εγκύκλιο Α. Π. 20930/31-03-2020 (ΑΔΑ: 6ΩΠΥ46ΜΤΛ6-50Ψ)

Ημερομηνία συνεδρίασης 07-12-2020 ημέρα Δευτέρα και ώρα 12:00.

Πρόσκληση: 7594/03-12-2020

Γνωστοποίηση ψήφου επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης  

Θέματα ημερησίας διάταξης:

1] 6η τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος 2020. (Σχετική η υπ΄αριθ. 7/2020 απόφαση Ε.Ε.)

Για άλλη μια φορά η Εκτελεστική Επιτροπή της Δημοτικής Αρχής, στην οποία προεδρεύει ο κ. Περίσσης και μέλη της οποίας είναι οι δύο Αντιδήμαρχοι, μέσω της τροποποίησης του τεχνικού προγράμματος καταργούν τέσσερα έργα πνοής για την περιοχή της Γλώσσας και του Λουτρακίου. 1) Τσιμεντόστρωση οδών Ραβανού - Στενάδια Κούτρι -Σ ταματίου, 2) Διαμόρφωση χώρου αρχαιολογικού περιπτέρου Λουτρακίου, 3) Ανάπλαση χώρου στην περιοχή Σταυρός και 4) Αντιπλημμυρική προστασία Λουτρακίου στην περιοχή Κατακαλούς. Η παράταξη μας σταθερά είναι αντίθετη στην κατάργηση έργων και ειδικά όταν από την Δημοτική Αρχή δεν γίνεται καμία προσπάθεια για την υλοποίηση τους. Τα εντάσσει στο τεχνικό πρόγραμμα και αφού γίνουν οι σχετικές δημοσιεύσεις στον τύπο μετά τα παίρνει  πίσω. 

Ψηφίζουμε: ΚΑΤΑ

2] Αποδοχή επιχορηγήσεων και κατανομή τους και 6η τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος και 15η αναμόρφωση προϋπολογισμού οικον. έτους 2020  (σχετ. η υπ΄αριθ. 203/2020 απόφαση Ο.Ε.)

Ψηφίζουμε ΥΠΕΡ της αποδοχής των επιχορηγήσεων και εγγραφής τους στο σκέλος των εσόδων του προϋπολογισμού 2020 καθώς και εξόδων για την έναρξη των διαδικασιών εκτέλεσης των έργων. Ψηφίζουμε ΚΑΤΑ στις αναμορφώσεις των εξόδων που προκύπτουν από την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος με καταργήσεις έργων που είναι σημαντικά για την κοινότητα της Γλώσσας και την ανάπλαση και αξιοποίηση περιοχών της που εξυπηρετούν τους δημότες.

Ειδικά για το καταργηθέν έργο στην περιοχή Κατακαλούς ζητάμε να γίνει νέα μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας και να χρηματοδοτηθεί από το ΣΑΤΑ 2021 ως νέα μελέτη και όχι από το ΠΔΕ.  Βρισκόμαστε σε χειμερινή περίοδο και το έργο έπρεπε να έχει δρομολογηθεί και εκτελεστεί προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα οι κάτοικοι της περιοχής και περιουσίες τους από σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα. 

3] 16η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού οικ. Έτους 2020. (σχετ. η υπ΄αριθ. 213/2020 απόφαση Ο.Ε.)

Για την ομαλή λειτουργία του Δήμου

Ψηφίζουμε:ΥΠΕΡ

4] Αποδοχή επιχορηγήσεων και κατανομή τους και 17η αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. Έτους 2020. (σχετ. η υπ΄αριθ. 214/2020 απόφαση Ο.Ε.)

Για την ολοκλήρωση των έργων 

Ψηφίζουμε: ΥΠΕΡ

5] Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2021 του Δήμου Σκοπέλου. (σχετ. η υπ΄αριθ. 8/2020 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής) 

Ψηφίζουμε ΥΠΕΡ για την ολοκλήρωση των έργων στο Δήμο μας, προκειμένου η Δημοτική Αρχή να υλοποιήσει τις απαραίτητες μελέτες ώστε να μην φτάσουμε πάλι σε καταργήσεις έργων.

Πρέπει λοιπόν να έχουν συνταχθεί σχετικές μελέτες έτσι ώστε να μπορέσουν να απορροφηθούν τα χρήματα για την ασφαλή υλοποίηση των έργων μέσω του τεχνικού προγράμματος και να αποφεύγονται εικονικοί προϋπολογισμοί που οδηγούν στην κατάργηση των έργων.  

6] Έγκριση των πράξεων εκκαθάρισης, αποδοχή της περιουσίας (καθαρής θέσης) της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Σκοπέλου (ΔΗ.Κ.Ε.Σ.) για ενσωμάτωση της στο Δήμο, ανάληψη των αναφερόμενων υποχρεώσεων στην έκθεση εκκαθάρισης των Εκκαθαριστών και απαλλαγή των εκκαθαριστών από κάθε ευθύνη.  

Προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να μην ταλαιπωρείται ο Δήμος μας, από χρεοκοπημένες Δημοτικές Επιχειρήσεις που έγιναν χωρίς κανένα σχεδιασμό στο παρελθόν από αμαρτωλές  διοικήσεις. 

Ψηφίζουμε: ΥΠΕΡ

7] Έγκριση των πράξεων εκκαθάρισης, αποδοχή της περιουσίας (καθαρής θέσης) της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης με την επωνυμία <<Φωτογραφικό Κέντρο Σκοπέλου>> για ενσωμάτωση της στο Δήμο, και ανάληψη των αναφερόμενων υποχρεώσεων στην έκθεση εκκαθάρισης των Εκκαθαριστών και απαλλαγή των εκκαθαριστών από κάθε ευθύνη.  

Προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία και για τους ίδιους λόγους. 

Ψηφίζουμε: ΥΠΕΡ

8]Έγκριση Οικονομικών Καταστάσεων του <<Φωτογραφικού Κέντρου Σκοπέλου (Φ.Κ.Σ.)>> των χρήσεων από 2008 έως 2015 και απαλλαγή των ελεγκτών από κάθε ευθύνη. 

Προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία και για τους ίδιους λόγους.

Ψηφίζουμε: ΥΠΕΡ

9] Έγκριση της υπ΄αριθ. 24/2020 Απόφασης του Συμβουλίου της Κοινότητας Γλώσσης με θέμα: Περί έγκρισης ή μη της 172/2020 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής με θέμα Κατάρτιση του Σχεδίου Προϋπολογισμού του Κληροδοτήματος Ιωάννου Β.Τσουκαλά, της Κοινότητας Γλώσσης του Δήμου Σκοπέλου, οικονομικού έτους 2021. 

Για την παράταξη μας οι αποφάσεις των Κοινοτικών Συμβουλίων είναι σεβαστές

Ψηφίζουμε: ΥΠΕΡ

10] Έγκριση της υπ΄αριθ.23/2020 Απόφασης του Συμβουλίου της Κοινότητας Γλώσσης με θέμα: Περί έγκρισης ή μη της 171/2020 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής με θέμα Προκήρυξη χορήγησης υποτροφιών του Κληροδοτήματος Ιωάννου Β.Τσουκαλά, της Κοινότητας Γλώσσης του Δήμου Σκοπέλου, για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.   

Για την παράταξη μας οι αποφάσεις των Κοινοτικών Συμβουλίων είναι σεβαστές

Ψηφίζουμε:ΥΠΕΡ

11] Έγκριση της υπ΄αριθ.22/2020 Απόφασης του Συμβουλίου της Κοινότητας Γλώσσης με θέμα: Περί έγκρισης ή μη της 170/2020 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής με θέμα Καθορισμός μηνιαίας υποτροφίας προς τους (6) επιλεγμένους υποτρόφους του Κληροδοτήματος Ιωάννου Β.Τσουκαλά, της Κοινότητας Γλώσσης του Δήμου Σκοπέλου, για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.  

Για την παράταξη μας οι αποφάσεις των Κοινοτικών Συμβουλίων είναι σεβαστές 

Ψηφίζουμε:ΥΠΕΡ

12] Απόδοση επιχορήγησης για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων έτους 2020 (Δ΄δόση) και κατανομή τους αναλογικά στις σχολικές επιτροπές.

Για την παράταξη μας η κάλυψη των αναγκών των σχολείων είναι και θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή. Η Δημοτική Αρχή όταν χρειάζεται πρέπει να ενισχύει την κάλυψη των αναγκών από τα τακτικά έσοδα.  

Ψηφίζουμε:ΥΠΕΡ

13] Γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου σύμφωνα με την πρόταση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας σχετικά με μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας. 

Ψηφίζουμε:ΥΠΕΡ

14] Πώληση ή μη του ποσοστού του ακινήτου κληροδοτήματος Νικολάου Νικολαϊδη. 

Θα περιμέναμε από την Δημοτική Αρχή να εισάγει στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα πρόταση-προτάσεις αξιοποίησης και προσπάθεια εύρεσης χρηματοδοτικού προγράμματος ένταξης του ακίνητου ιδιοκτησίας του Δήμου μας που βρίσκεται στο κέντρο των Αθηνών.

Η πώληση ακινήτων σε εποχές κρίσης δεν αποτελεί αξιοποίηση αλλά σκότωμα. Θα πουλούσε ακίνητο αυτή την εποχή κάποιος από εμάς;

Δεν εκποιούμε τόσο εύκολα δημοτικά ακίνητα.

Ο δωρητής δώρισε από αγάπη στην Σκόπελο και στους Σκοπελίτες αυτό το ακίνητο με ένα μόνο σκοπό την αξιοποίηση και όχι την εκποίηση, αν ήταν έτσι το έκανε κι αυτός.

Η εμπειρία μας δίδαξε ότι οι εκποιήσεις δημοτικών ακινήτων από συγκεκριμένες διοικήσεις σε ποιά χέρια καταλήγουν τελικά.

Εν πάση περιπτώσει δεν είναι δυνατόν σε ένα συμβούλιο διά περιφοράς να συζητηθεί τέτοια πρόταση. Μέχρι να ξανάρθει το θέμα με σοβαρότητα, δίνοντας τον χώρο και τον χρόνο που του αξίζει   

Ψηφίζουμε: ΚΑΤΑ

15 Τροποποίηση της υπ΄αριθμ. 103/2020 απόφασης Δ.Σ. ως προς το Β σκέλος με θέμα αλλαγή ορισμού εκπροσώπου του Δήμου, για την υπογραφή κάθε απαιτούμενου εγγράφου (π.χ. τροποποίηση δανειστικού συμβολαίου πρόσθετων πράξεων κλπ) στο πλαίσιο του προγράμματος « Μεταφορά του έργου « ΑΣΦΑΤΟΣΤΡΩΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΑΝΤΩΝΙΟΥ – ΚΕΡΑΜΩΤΟ – ΜΑΡΚ – ΧΟΝΔΡΟΓΙΩΡΓΗ –ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ» από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών» 

Προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα στην ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου πνοής για την περιοχή, είναι υποχρέωση μας ως μείζονα αντιπολίτευση να πράττουμε το καλύτερο για τους συμπολίτες μας και υποχρέωση κάθε Δημοτικής Αρχής να συνεχίζει και να ενισχύει τα έργα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής για τον τόπο μας.

Ψηφίζουμε:ΥΠΕΡ

16] Συμμετοχή στον πανελλήνιο συντονισμό ΟΤΑ α΄και β΄ βαθμού για την ματαίωση του χωροταξικού σχεδιασμού για τις ιχθυοκαλλιέργειες.

Ψηφίζουμε:ΥΠΕΡ

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Δημήτριος Κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Σπυριδούλα Ι. ΚΑΡΒΕΛΗ

Ρηγίνος Β. ΠΑΤΣΗΣ

Κωνσταντίνος Π. ΛΕΜΟΝΗΣ

Ηλίας Α. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ

Ευάγγελος Γ. ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.