Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Ισχυρή Δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με σημαντικό ρόλο κατά της ασθένειας covid-19


Το Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων Κ.Υ. Ν. Μαγνησίας αισθάνεται την ανάγκη να εκδηλώσει την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση στον συνάδελφο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Τσάπαλη  Λάμπρου, που οι δύσκολες συνθήκες αντιμετώπισης των ασθενών με κoρωνοϊό τον εξώθησαν σ' αυτή τη γενναία πράξη, αδιαφορώντας  για τα πιθανά προβλήματα που μπορεί ν' αντιμετωπίσει και ο ίδιος.

Τα αιτήματα του είναι διαχρονικά και απαιτούν άμεση αντιμετώπιση από την πολιτεία.


Ως τώρα έχουν χάσει τη ζωή τους 10 συνάδελφοι της πρώτης γραμμής και  9 είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ και δίνουν τη μάχη για τη ζωή τους, ενώ πολλοί εργαζόμενοι του  συστήματος υγείας(νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας)διαγνώστηκαν θετικοί και ορισμένοι νοσηλεύτηκαν σε κλινικές κορoνοϊού ή ΜΕΘ των  Νοσοκομείων.

Η επιστροφή πολλών συναδέλφων  των Κέντρων Υγείας στην υπηρεσία τους γινόταν με το pcr test το οποίο   δεν καλύφθηκε από κανένα ταμείο ούτε από κάποια δημόσια δομή.  


Tα Κ.Υ. της περιοχής ακολούθησαν  άμεσα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, τα περισσότερα εξοπλίστηκαν με ΙSO   BOX  για τη λήψη των rαpid και PCR ΤΕΣΤ καθυστερημένα και ύστερα από δωρεές, και οι Ιατροί των Κ.Υ.του Νομού ενίσχυσαν τις κλινικές covid και το ΤΕΠ του Νοσοκομείου. Επίσης κάλυψαν ανάγκες του Κ.Υ.Βόλου, του Κ.Υ.Ζαγοράς  και των ΤΟΜΥ του Νομού.


Το διάστημα αυτό πολλά Κ.Υγείας του Νομού και Περιφερειακά ιατρεία (39 στο σύνολο και  το Νοσοκομείο Βόλου) οργανώνονται για να αποτελέσουν εμβολιαστικά Κέντρα.

Οι  παθογένειες στην Υγεία υπήρχαν από  παλιότερα. Πολιτικές που οδήγησαν στην απογύμνωση του συστήματος εδώ και πολλά χρόνια, με συμβασιούχους και επικουρικούς να καλύπτουν βασικές ανάγκες, τόσο του Νοσοκομείου, όσο και των Κέντρων Υγείας του Νομού, δημιούργησαν όλον αυτόν τον πανικό  με τα γνωστά αποτελέσματα.


Η  Υγειονομική Περιφέρεια μέσα στη μεγάλη κρίση προσπάθησε να εκμεταλευθεί κάποια κονδύλια και να καλύψει με προσωπικό και το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας με γρήγορες διαδικασίες..


Η πανδημία βρήκε τα Νοσοκομεία απροετοίμαστα  και  μαζί με τα Κέντρα Υγείας να τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις.


Ας μη θρηνήσουμε άλλες ανθρώπινες ζωές

Διεκδικούμε:

Ισχυρή Δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με σημαντικό ρόλο κατά της ασθένειας covid-19 και την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού ευθύνης των Κέντρων Υγείας.


Ισχυρά Νοσοκομεία - Δώρο Χριστουγέννων - Ένταξη στα ΒΑΕ - ενίσχυση του Εθνικού συστήματος Υγείας σε ανθρώπινο δυναμικό και καμία απόλυση κανενός συμβασιούχου.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ


Ο πρόεδρος

ΓΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 


Η γραμματέας

ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ ΝΕΟΚΛΕΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.