Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Πανελλήνια Ένωση Ερασιτεχνών Αλιέων: Όχι ...παν Μέτρον άριστον

Επιστολή σε αρμόδιους  υπουργούς έστειλε η Πανελλήνια Ένωση Ερασιτεχνών Αλιέων, με την οποία ζητεί την άμεση αναγνώριση της αλιείας αναψυχής, στις επιτρεπτές δραστηριότητες και την καταχώριση ξεχωριστού κωδικού μετακίνησης για αυτήν.

Η επιστολή, αποδέκτες της οποίας είναι:

Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής / Υπουργό κ. Πλακιωτάκη Γ.

Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας / κ. Χαρδαλιά Ν. 

Υπουργείο Δημοσίας Τάξης Προστασίας του Πολίτη / Υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη Μιχ.

Υπουργείο ΥΠ.Α.Α.Τ / Υπουργό κ. Βορίδη Μ.

Υφυπουργό ΥΠ.Α.Α.Τ. /  Υφυπουργό κα Αραμπατζή Φ. 

έχει ως εξής:

«Με απόγνωση παρακολουθούμε, τις επαναλαμβανόμενες παρατάσεις του υποχρεωτικού οριζόντιου εγκλεισμού μας από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα. Ιδιαίτερα όμως προβληματιζόμαστε από την εμμονή απαγόρευσης ατομικών δραστηριοτήτων σε ανοιχτό χώρο. 

Δραστηριότητες που μέχρι σήμερα, ουδεμία δικαιολογία έχει δώσει στους επιδημιολόγους/ λοιμωξιολόγους, για την κατ' οιονδήποτε τρόπο συμμετοχή τους σε εξάπλωση του covid-19 παγκοσμίως. 

Ουδεμία επιστημονική μελέτη υπάρχει, η οποία να συνηγορεί για την ευθύνη της ερασιτεχνικής αλιείας αναψυχής, σε φαινόμενα συγχρωτισμού και διασποράς. 

Την ώρα που η οικονομία σπαράζει, επιχειρήσεις δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν, άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους, πολλοί αντιμετωπίζουν ενδο-οικογενειακές αντιπαραθέσεις λόγω των παραπάνω και η ψυχολογία του κόσμου βρίσκεται στο ναδίρ, εσείς αρνείστε να δώσετε έστω και μικρή αχτίδα χαράς και αισιοδοξίας, προσφέροντας στους πολίτες σας ασφαλείς διεξόδους ψυχαγωγικής ενασχόλησης. 

Κάτι το οποίο σας υπενθυμίζουμε δεν ισχύει σχεδόν πουθενά αλλού. 

Δεχόμαστε καθημερινά εκατοντάδες τηλέφωνα από μέλη και φίλους του σωματείου, οι οποίοι διαμαρτύρονται εντόνως για την παράλογη και άδικη αυτή στάση σας απέναντί τους. 

Κάποιοι μάλιστα αντιδρούν στα μέτρα που εξαγγέλλετε, με μη ενδεδειγμένους τρόπους, καθαρά από αντίδραση στο παράλογο των μέτρων αυτών για περιπτώσεις όπως η δική μας και σας προτείνουμε να το λάβετε σοβαρά υπ'όψιν σας. 

Οι προφάσεις περί εξάπλωσης του ιού, λόγω της μετακίνησης των μελών μας από την οικία τους σε κοντινή και εντός της περιφέρειας τους θαλάσσια περιοχή, δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στην κοινή λογική. 

Ούτε μέσα στα αυτοκίνητα τους (με τους ήδη υπάρχοντες περιορισμούς), ούτε πάνω σε ένα βραχάκι, παραλία ή μέσα σε ένα ιδιωτικό σκάφος αναψυχής, μπορούν να συνδράμουν αρνητικά, στην όποια εξάπλωση. 

Αντιθέτως θα αποφορτιστούν και θα ξεχάσουν έστω και για λίγο τα όσα προβλήματα τους απασχολούν , πράγμα απαραίτητο και για την ψυχική τους υγεία, αλλά και για την άντληση υπομονής απέναντι στην ισχύουσα κατάσταση. 

Ούτε οι διάφορες δικαιολογίες ευσταθούν περί δυσκολίας απόδειξης της εξάσκησης αλιείας αναψυχής από τους πολίτες. 

Τα ελεγκτικά όργανα έχουν και την γνώση και την εμπειρία και δεν τους είναι άγνωστα τα παρελκόμενα (εξοπλισμός, ρουχισμός κλπ) που ένας αλιέας αναψυχής θα χρησιμοποιήσει κατά την άσκηση της ψυχαγωγικής του δραστηριότητας. 

Τα δε σκάφη αναψυχής, αρκεί να πραγματοποιούν κατάπλου στο σημείο/λιμένα απόπλου και μόνον. Τίποτα άλλο δεν χρειάζεται. 

Σαφώς θα τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις -οι οποίες από την φύση της δραστηριότητας τηρούνται- και τα όποια άλλα υγειονομικά μέτρα κρίνονται απαραίτητα. 


Δεν είναι λογικό και άρα αποδεκτό στην κοινή λογική των απλών πολιτών, να επιτρέπεται η μετακίνηση για βόλτα στην παραλία, αλλά να απαγορεύεται στο ίδιο σημείο η μετακίνηση για αλιεία με ένα καλάμι.

Δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται η μετακίνηση για κολύμπι, αλλά να απαγορεύεται η μετακίνηση στο ίδιο σημείο για άσκηση υποβρύχιας αλιείας. 

Δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται η μετακίνηση για οποιονδήποτε λόγο στην ξηρά και να απαγορεύεται η μετακίνηση του ίδιου προσώπου μέσα στην θάλασσα με ένα ιδιωτικό σκάφος. 

  • Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη 
  • Υπάρχει και η φυσικά απομονωμένη Ελλάδα, η νησιωτική 
  • Υπάρχει και η Ελλάδα με τον ελάχιστο και εύκολα ελεγχόμενο πληθυσμό 
  • Υπάρχει και η Ελλάδα , μέσα στα δυάρια και τις γκαρσονιέρες του κέντρου των πόλεων, που βρίσκεται στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού και κατάθλιψης.
    Θα πρέπει λοιπόν να δώσετε διεξόδους ασφαλείς και λογικές ΚΑΙ σε αυτήν την Ελλάδα
    Ζητούμε την άμεση αναγνώριση της αλιείας αναψυχής
    , στις επιτρεπτές δραστηριότητες και την καταχώριση ξεχωριστού κωδικού μετακίνησης για αυτήν.

Μέτρον άριστον (Κλεόβουλος ο Λίνδιος - 6ος αι. π. Χ.) Όχι ...παν μέτρον άριστον 


Για το ΔΣ της ΠΕΕΑ

Ο Πρόεδρος  / Δ. Μπάστας 

Ο Γ. Γραμματέας  / Π. Μπεκιάρης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.