Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Η ποιότητα νερού κολύμβησης στη Σκιάθο

Ένδεκα αντιπροσωπευτικά σημεία δειγματοληψίας ποιότητας νερού κολύμβησης σε ακτές της Σκιάθου βαθμολογήθηκαν «καλά». Τα δεδομένα έχουν δημοσιευτεί, από το έτος 2009, στην ειδική ιστοσελίδα που διατηρεί στο Internet ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος, με την ονομασία “Eye on Earth”: www.eyeonearth.eu. Τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα συμβουλεύονται καθημερινά χιλιάδες ταξιδιώτες, πριν οργανώσουν τις διακοπές τους.

(Κλικ στον χάρτη για μεγέθυνση)

Τα σημεία δειγματοληψίας με την «ΚΑΛΗ» βαθμολογία βρίσκονται στις εξής ακτές του νησιού:

1. ΜΕΓΑΛΗ ΑΜΜΟΣ (i.)
2. ΜΕΓΑΛΗ ΑΜΜΟΣ (ii.)
3. ΣΚΛΗΘΡΙ
4. ΒΑΣΙΛΙΑΣ
5. ΑΧΛΑΔΙΕΣ
6. ΚΑΝΑΠΙΤΣΑ
7. ΒΡΩΜΟΛΙΜΝΟΣ
8. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ, ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
9. ΤΡΟΥΛΟΣ
10. ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΕΣ
11. ΜΑΝΔΡΑΚΙ

Να σημειώσουμε εδώ ότι οκτώ από τις παραπάνω ακτές βραβεύτηκαν με τη “Γαλάζια Σημαία” το έτος 2010. μεταξύ των κριτηρίων για την απονομή της "Γαλάζιας Σημαίας" είναι η ποιότητα των νερών κολύμβησης, που επιβεβαιώνεται με δειγματοληπτικές μετρήσεις. 
Την τελική απόφαση της βράβευσης λαμβάνει η Διεθνής Επιτροπή Κρίσεων, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι του Προγράμματος Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP), του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού (WTO), της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ναυαγοσωστών (ILSE), της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Προστασία των Ακτών (ΕUCC) και του Διοικητικού Συμβουλίου του FEE. Οι βραβευμένες ακτές της Σκιάθου είναι οι εξής:
1. ΜΕΓΑΛΗ ΑΜΜΟΣ
2. ΒΑΣΙΛΙΑΣ
3. ΑΧΛΑΔΙΕΣ
4. ΚΑΝΑΠΙΤΣΑ
5. ΒΡΩΜΟΛΙΜΝΟΣ
6. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ, ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
7. ΤΡΟΥΛΟΣ
8. ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.