Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Σκόπελος / Ομιλία του Γιώργου Αναγνώστου στην απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάη

Μην σας παραπλανούν οι δήθεν ακομμάτιστοι  / …δεν δίστασαν να στολίσουν τα ψηφοδέλτιά τους με ακροδεξιά στοιχεία! / Μην εμπιστεύεστε  τους όψιμους "αγωνιστές", τους απόντες από τους λαϊκούς αγώνες...
Μεγάλη συγκέντρωση στην παραλία Σκοπέλου πραγματοποιήθηκε χθες, 1 Μαΐου, από το ΠΑΜΕ. Την εκδήλωση άνοιξε το μέλος του Σωματείου Οικοδόμων Βαγγέλης Κορέντης, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Σπύρος Πατσής, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της ημέρας και στους αγώνες και τις θυσίες των εργατών από το 1886 μέχρι σήμερα.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η ομιλία του μέλους της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα Σκοπέλου Γιώργου Αναγνώστου (αλήθειες που έπρεπε να ειπωθούν χαρακτηρίστηκε απο τους συγκεντρωμένους), ο οποίος είπε ότι «η 1η Μάη είναι μέρα έμπνευσης για την ενίσχυση της ταξικής πάλης, που είναι η κινητήρια δύναμη της ιστορίας… Αυτή την ημέρα εμείς την τιμούμε όλο το χρόνο με την καθημερινή μας δράση και όχι επετειακά…»

18 ημέρες πριν τις εκλογές

Συνεχίζοντας την ομιλία του το μέλος της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα αναφέρθηκε στο χαρακτήρα της δράσης για τον επόμενο διάστημα μέχρις τις κάλπες, όπου «κρίνεται αν θα αποδυναμωθούν οι δυνάμεις τις συγκυβέρνησης και αν θα βγει ενισχυμένο το λαϊκό κίνημα…

Οι Δήμοι μετατρέπονται, δυστυχώς, το μακρύ χέρι του κράτους. Την επόμενη 5ετία μας περιμένει αύξηση της φορολογίας, ιδιωτικοποιήσεις τομέων και υπηρεσιών του Δήμου, απολύσεις υπαλλήλων και συρρίκνωση υπηρεσιών.

Το κριτήριο που πρέπει να θέσουμε σε αυτές τις εκλογές είναι ποια πολιτική δύναμη, ποιο ψηφοδέλτιο αποτελεί εγγύηση για την οργάνωση της πάλης του λαού, υπερασπίζοντας ό,τι έχει απομείνει από δικαιώματα, αντικρούοντας τα αντιλαϊκά μέτρα, ανοίγοντας το δρόμο για ριζικές αλλαγές.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, δημιούργημα του ταξικού λαϊκού...
κινήματος είναι η μόνη αξιόπιστη λύση, με εγγύηση τους αγώνες που έδωσε το προηγούμενο διάστημα. Από αυτούς τους αγώνες βγήκαν οι δικοί μας υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο.

Μην σας παραπλανούν οι δήθεν ακομμάτιστοι, είμαστε μικρό μέρος και τους ξέρετε. Είναι αυτοί που πριν από δύο χρόνια σας χτυπούσαν την πόρτα για να σας δώσουν ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Είναι αυτοί που θα' ρθουν και αύριο να σας δώσουν ψηφοδέλτια της "Ελιάς", του "Ποταμού", της Ν.Δ. ή όπως αλλιώς θα λέγονται οι παραλλαγές τους. Είναι δοκιμασμένες λύσεις, έχουν τεράστια ευθύνη για τη σημερινή μας κατάσταση, βοηθώντας -από όποιο πόστο βρίσκονταν, είτε σαν Δήμαρχος, είτε σαν αντιπολίτευση- να φθάσουμε μέχρι εδώ, ψηφίζοντας "ναι σε όλα"! Είναι αυτοί που και τώρα δεν δίστασαν να στολίσουν τα ψηφοδέλτιά τους με ακροδεξιά στοιχεία που σχετίζονται με την εγκληματική, ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Είναι τα συνεταιράκια της συγκυβέρνησης, που όλοι ξέρουμε πως αν βγουν ο "χάρτης" των εκλογών θα βαφτεί πράσινος ή μπλε. Είναι, τουλάχιστον, προκλητικό οι υπεύθυνοι της σημερινής μας κατάντιας να έρχονται σήμερα και να αυτοπαρουσιάζονται ως "σωτήρες"…

Μην εμπιστεύεστε όμως ούτε τους όψιμους "αγωνιστές", τους απόντες από τους λαϊκούς αγώνες στα 4 χρόνια των μνημονίων και της κρίσης, οι οποίοι αποφάσισαν να αφήσουν τον καναπέ ένα μόλις μήνα πριν τις εκλογές!

Τώρα ο κόμπος έφθασε στο χτένι. Ή στέκεσαι όρθιος, ή περπατάς γονατιστός και περιμένεις το θάνατο.

Ήρθε η ώρα να ξεσηκωθούμε. Το οφείλουμε σε αυτούς που πάλεψαν πριν από εμάς, στους νεκρούς του Σικάγο, στις γυναίκες της Νέας Υόρκης, του Μάη του '36, στους 200 αγωνιστές της Καισαριανής. Το οφείλουμε στα παιδιά μας, λέγοντάς τους ότι δεν γονατίσαμε, δεν τα προδώσαμε.

Λίγες ημέρες μείναμε για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και τις ευρωεκλογές. Οφείλουμε να πάρουμε θέση απέναντι στο παλιό που σαπίζει και στο νέο που έρχεται, στο νέο της αντίστασης, της διεκδίκησης, της αλληλεγγύης, της ανατροπής και της ελπίδας.

Μπορεί να γίνει η Σκόπελος φάρος ελπίδας και να δώσει το σάλπισμα της ανατροπής…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.