Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Ο Γιώργος Μιχελής νέος πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Το διορισμό του Γιώργου Μιχελή, πρώην στελέχους της Εμπορικής Τράπεζας και πρώην Δημάρχου Σκοπέλου, στη θέση του προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας* με θητεία έως 30 Ιουνίου 2017, ανακοίνωσε το Ταμείο.
Το Υπουργείο Οικονομικών ολοκλήρωσε τη διαδικασία αντικατάστασης του παραιτηθέντος Προέδρου του Ταμείου. Νέος Πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ ορίζεται ο κ. Γεώργιος Μιχελής, με θητεία έως την 30η Ιουνίου 2017» αναφέρει το ΤΧΣ.μετά την παραίτηση του κ. Χρήστου Σλαβούνη, η οποία θητεία λήγει στις 30 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μιχελής είχε προταθεί για διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, αλλά δεν είχε εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διότι απείχε από τον τραπεζικό κλάδο.


Tο βιογραφικό του:

Ο κ. Γεώργιος Μιχελής διαθέτει πολυετή εμπειρία στον τραπεζικό κλάδο έχοντας διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος στην Bancpost, θυγατρικής της Eurobank στη Ρουμανία, Γενικός Διευθυντής στην Εμπορική Τράπεζα και Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Chief Operating Officer στην Εγνατία Τράπεζα, της οποίας υπήρξε και ιδρυτικό μέλος.

Ο κ. Μιχελής έχει διατελέσει Διοικητικός Διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και ήταν μέλος σε διοικητικά συμβούλια και εκτελεστικές επιτροπές πολλών χρηματοπιστωτικών και θεσμικών οργανισμών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Επίσης, έχει διατελέσει Δήμαρχος Σκοπέλου από το 2011 έως το 2014.

Είναι κάτοχος Διδακτορικού (Ph.D.) στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Northeastern της Βοστώνης των Η.Π.Α. και από το 1978 έως το 1984 δίδασκε οικονομικά σε πανεπιστήμια της Αμερικής.

Το σχετικό ΦΕΚ με Αριθμό Φύλλου 370 δημοσιεύτηκε στις 25 Μαΐου 2015 στην εφημερίδα της κυβέρνησης.
―――――――

* Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (TΧΣ) συστάθηκε με το Ν.3864/2010 ως ΝΠΙΔ. Δεν ανήκει στο δημόσιο τομέα και διαθέτει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια. Σκοπός του ΤΧΣ είναι η συνεισφορά στη διατήρηση της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, προς χάριν του δημοσίου συμφέροντος. Το ΤΧΣ ενεργεί σε συμμόρφωση με τις δεσμεύσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας που απορρέουν από το νόμο 4046/2012 (Α’ 28).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.