Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών

Κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Απ. Νάνο, μέλος του Τ.Γ. Υπαίθρου Μαγνησίας του Κόμματος και δημοτικό σύμβουλο Βόλου, επισκέφτηκε σήμερα το Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών και τους 50 μετανάστες που βρέθηκαν στα Γιούρα Αλοννήσου.

Από τη συζήτηση επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για ανθρώπους που προέρχονται από χώρες στις οποίες οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις έχουν δημιουργήσει αυτά τα κύματα προσφύγων. Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση δύο αδερφών, ορφανών, που έχασαν τα πάντα στον πόλεμο στο Ιράκ.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ διαπίστωσε επίσης ότι χρειάζεται να παρθούν επείγοντα και άμεσα μέτρα για τη βελτίωση του χώρου όπου βρίσκονται αυτήν τη στιγμή. Είναι χαρακτηριστικό ότι για 50 άτομα, ανάμεσά τους και αρκετές γυναίκες, λειτουργεί στο Κέντρο μόνο μια τουαλέτα. Επίσης χρειάζεται να λυθεί το ζήτημα της διατροφής.

Με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός, ο Απ. Νάνος μετέφερε τη θέση του ΚΚΕ που κατατέθηκε και στο συνέδριο της ΚΕΔΕ και πιο συγκεκριμένα:

Να δημιουργηθούν ανοιχτά κέντρα προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, όπου θα παρέχονται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σίτιση και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, δωρεάν νομική αρωγή και διερμηνεία, καταγραφή και διευθέτηση των πρώτων αναγκών τους. Η λειτουργία τους σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μετατεθεί ως ευθύνη στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας αφού ούτε...
τους αναγκαίους πόρους διαθέτουν, ούτε το προσωπικό. Η εξεύρεση και η υπόδειξη των κατάλληλων υποδομών απαιτεί σαφώς τη συνδρομή των Δήμων και των Περιφερειών, όμως μόνο το κράτος μπορεί και πρέπει να έχει την ευθύνη και τη στήριξή τους με το αναγκαίο και κατάλληλο προσωπικό καθώς και τη χρηματοδότησή τους. Κάθε άλλη ενέργεια από τη μεριά της κυβέρνησης θα έχει ως αποτέλεσμα ώστε να αναβιώνουν τα φαινόμενα γκετοποίησης των μεταναστών που ήδη έχουμε βιώσει και θα στρώνει το έδαφος για το φούντωμα ρατσιστικών, αντιμεταναστευτικών αντιλήψεων και ενεργειών.

Να αποδίδεται το καθεστώς του ασύλου ή της επικουρικής προστασίας σε όλους τους πρόσφυγες, θύματα ιμπεριαλιστικών πολέμων, επεμβάσεων και αντιδραστικών καθεστώτων, με γρήγορες, αξιόπιστες και δίκαιες διαδικασίες, με την αύξηση των γραφείων ασύλου και του προσωπικού τους.

Να χορηγούνται άμεσα ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν προορισμό άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ, χωρίς εφαρμογή του Κανονισμού του Δουβλίνου και της Συνθήκης Σένγκεν.

Τα παραπάνω συνεκτικά μέτρα είναι οι ελάχιστες, αλλά και οι μόνες σήμερα ρεαλιστικές προϋποθέσεις ώστε να μη γίνει η χώρα για άλλη μια φορά χωματερή ψυχών και οι μεταναστευτικές ροές των ιμπεριαλιστικών πολέμων, με τη σφραγίδα και της ΕΕ, ένας ακόμη μοχλός πίεσης των λαϊκών στρωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.