Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Λιμνοδεξαμενή Πανόρμου / Όχι δεν ολοκληρώνεται...

Ένα έργο που άρχισε πριν 15 περίπου χρόνια και κόστισε 8.000.000€
περιμένει την αλλαγή χρήσης και 1.500.000€ επιπλέον
Η σχετική πινακίδα στην είσοδο του έργου
με τις απαραίτητες κατατοπιστικές πληροφορίες
Εγκατάλειψη...
Λιμνοδεξαμένη Πανόρμου. Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται πότε και εάν θα τελειώσει το έργο που άρχισε πριν 15 περίπου χρόνια  και άλλοι τόσοι, ίσως και περισσότεροι το έχουν ξεχάσει θεωρώντας ότι δεν θα γίνει ποτέ και ότι δεν είναι χρήσιμο ένα έργο που κόστισε περίπου 8.000.000€ και χρειάζεται άλλο 1.500.000€ για να τροφοδοτήσει το νησί της Σκοπέλου με καθαρό πόσιμο νεράκι. Μιλάμε για ένα έργο που σχεδιάστηκε και άρχισε να υλοποιείται με σκοπό  την άρδευση(!) και όχι την ύδρευση και για να μπει το "νερό στ' αυλάκι", δηλαδή στη βρύση μας, χρειάζονται δύο νέα υποέργα, για τα οποία δεν υπάρχουν μελέτες κατασκευής και μελέτες περιβαλλοντικών όρων, αλλά ούτε συγκεκριμένη πηγή χρηματοδότησης.

Έργο ζωής για τη Σκόπελο

«Για να γίνει χρήσιμο το έργο, το οποίο θεωρώ έργο ζωής για το νησί μας, πρέπει να αλλάξει χρήση και από "αρδευτικό" να γίνει "υδρευτικό". Η λιμνοδεξαμενή όταν λειτουργήσει και γίνουν τα απαραίτητα έργα συλλογής υδάτων, μπορεί να δώσει στη Σκόπελο 160.000 m3 νερού, ποσότητα που θα "ξεκούραζε" τις επιβαρυμένες γεωτρήσεις μας και θα βελτίωνε κατά πολύ τη ποιότητα του νερού. Ενώ θεωρητικά υπάρχει μια μεγάλη λεκάνη συλλογής, αυτή είναι κατάφυτη, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η απορροή. Μονή λύση τα όμβρια του επαρχιακού δρόμου και εκεί πρέπει να εστιάσουμε… Υπολογίζουμε ότι θα χρειαστεί περίπου 1.500.000€ για την συλλογή και την αλλαγή χρήσης και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμεθα, υπενθυμίζοντας σε κάθε αρμόδιο ότι το έργο αν δεν ολοκληρωθεί υπάρχει κίνδυνος να χρεωθεί στο Δημόσιο, αφού ως γνωστόν είναι χρηματοδοτούμενο κατά 75% από την Ε.Ε.» μας είπε ο Δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης.

Φεύγοντας από το γραφείο του Δημάρχου τον ρωτήσαμε αν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι στην 5ετία που τρέχει.

«Προσπαθούμε…» απάντησε, όχι φανερά αισιόδοξος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.