Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Ιστιοπλοΐα / Κύπελλο Βορείου Αιγαίου 2015

To «Κύπελλο Βορείου Αιγαίου 2015» ανοίγει τα πανιά του από το Σάββατο 8 έως την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015, για σπουδαίους ιστιοπλοϊκούς αγώνες ανοιχτής θάλασσας στο Βόρειο Αιγαίο, με διοργανωτή τον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης.

Οι ιστιοδρομίες θα περιλαμβάνουν διαδρομές ελεγχόμενου στίβου (όρτσα-πρύμα, τρίγωνο) και παράκτιες διαδρομές στον Τορωναίο κόλπο.

Η έναρξη της διοργάνωσης και η συνάντηση κυβερνητών θα γίνει στο Porto Carras στην Χαλκιδική, όπου θα είναι η έδρα της διοργάνωσης. Τα συμμετέχοντα σκάφη θα...
ελλιμενιστούν στην μαρίνα του Porto Carras.

Το πρόγραμμα: 

Σάββατο  8/8/2015
Εγγραφές, έλεγχοι καταμέτρησης και ασφάλειας, συγκέντρωση κυβερνητών,
Τελετή Έναρξης

Κυριακή  9/8/2015

Όρτσα - πρύμα ή τριγωνικές ή παράκτιες ιστιοδρομίες

Δευτέρα  10/8/2015

Όρτσα - πρύμα ή τριγωνικές ή παράκτιες ιστιοδρομίες

Τρίτη  11/8/2015

Όρτσα - πρύμα ή τριγωνικές ή παράκτιες ιστιοδρομίες

Τετάρτη 12/8/2015

Όρτσα - πρύμα ή τριγωνικές ή παράκτιες ιστιοδρομίες

Πέμπτη 13/8/2015

Όρτσα - πρύμα ή τριγωνικές ή παράκτιες ιστιοδρομίες
Τελετή λήξης

Η ιστορία του «Κυπέλλου Βορείου Αιγαίου 2015» 

Ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης έφερε την ανοικτή Θάλασσα στα νερά του Βορείου Αιγαίου. Το 1978, μια εποχή που η αγωνιστική ιστιοπλοΐα αλλά ακόμα και η απλή ενασχόληση ενηλίκων με την ανοικτή θάλασσα ήταν ακόμα σε πρώιμο στάδιο, ο ΝΟΘ προκήρυξε τους πρώτους διεθνείς αγώνες για σκάφη ανοικτής θαλάσσης στα δικά του πελάγη.

Εκείνη την πρώτη χρονιά οι αγώνες δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκαν εξ αιτίας των σεισμών της Θεσσαλονίκης, αλλά ξεκίνησαν δυναμικά την επόμενη με έδρα την Σκόπελο. H αφρόκρεμα των ελλήνων ιστιοπλόων, με πολλές συμμετοχές σε διεθνείς διοργανώσεις, αλλά και μεγάλα ονόματα της ανοικτής θάλασσας και των ωκεανών, αρμένισαν στο Βόρειο Αιγαίο.

Το 1981 και 1982 οι αγώνες τελούνται στο Πόρτο Καρράς Χαλκιδικής, επιστρέφουν στην συνέχεια για λίγο στην Σκόπελο, και το 1985 η διοργάνωση εγκαθίσταται οριστικά στο Πόρτο Καρράς, όπου ο καπετάν Γιάννης Καρράς αθλοθετεί το πρώτο επαμειβόμενο κύπελλο. Στα επόμενα χρόνια, πληρώματα από την Ελλάδα, την Αγγλία, το Ισραήλ, την Κύπρο, την Ρωσία, την Τουρκία και την Βουλγαρία, συμμετείχαν στις διοργανώσεις και όργωσαν αγωνιστικά τα νερά του Βορείου Αιγαίου.

Μετά από μία περίπου δεκαετία ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης επανήλθε το 2013 με την αναβίωση του Κυπέλλου Βορείου Αιγαίου, διοργανώνοντας ταυτοχρόνως το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανοικτής Θαλάσσης σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της ΕΙΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.