Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής Ευάγγελος Κεχριώτης

Έφυγε από τη ζωή ο σκοπελίτικης καταγωγής, επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Ιστορίας στο πανεπιστήμιο του Βοσπόρου,  Βαγγέλης Κεχριώτης*.

Ένας αξιόλογος άνθρωπος με κρίση και σκέψη, που πάντα έκανε περήφανους εμάς και τη Σκόπελο.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Θα είναι πάντα στο μυαλό μας.

π. Ευάγγελος Κεχριώτης

  • Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει αύριο Παρασκευή 28 Αυγούστου στην Κωνσταντινούπολη, ενώ αύριο στις 11 π.μ. θα τελεστεί τρισάγιο στον Ι.Ν. του Αγίου Σπυρίδωνος Σκοπέλου.
__________________________

* Ο Βαγγέλης Κεχριώτης ήταν επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Ιστορίας στο πανεπιστήμιο του Βοσπόρου, στην Κωνσταντινούπολη, όπου δίδασκε βαλκανική ιστορία και ιστορία των χριστιανικών και εβραϊκών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Έλαβε το διδακτορικό του από το τμήμα Τουρκικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Λέιντεν το 2005.

Έχει δημοσιεύσει άρθρα για την οθωμανική Σμύρνη, τις πολιτικές και πολιτισμικές όψεις των ελληνορθόδοξων κοινοτήτων στην ύστερη Οθωμανική Αυτοκρατορία, ζητήματα που αφορούν την εθνική ιδεολογία καθώς και τη δημόσια ιστορία.

Αρθρογραφούσε κατά καιρούς στον ημερήσιο αθηναϊκό Τύπο, ενώ άρθρα του είχε φιλοξενήσει και η εφημερίδα "Βόρειες Σποράδες".

1 σχόλιο:

  1. Ναι, εἶναι ἀληθεια ὅτι θα μᾶς λέιψει, γιατὶ ἐκτὸς ἀπὸ λαμπρὸς ἐπιστήμων ἦταν κι ἕνας θαυμάσιος Ἄνθρωπος. Καὶ τὸ κυριωτερο, τίμησε τὴ Σκόπελο.
    Προσευχόμαστε ὅλοι μας, ὅπως ὁ Θεὸς νὰ τὸν ἀναπάψει, παρηγορεῖ δὲ τὴν ἐκλεκτή του οἰκογένεια.π. κ. ν. καλλιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.