Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Βόλος / Μαζική η συμμετοχή στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην παραλία

Με τη μαζική συμμετοχή εργαζομένων, άνεργων και συνταξιούχων πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ενάντια στην ψήφιση του 3ου μνημονίου. Από νωρίς το απόγευμα η παραλία του Βόλου «γέμισε» με τα καλέσματα από τα μεγάφωνα:
«Η ελπίδα, η προοπτική δεν είναι στην απογοήτευση, στο συμβιβασμό, στην υποταγή, στις νέες αυταπάτες. Τα μνημόνια, η φτώχεια, η ζωή χωρίς κανένα δικαίωμα δεν μπορεί να είναι το μέλλον μας, το μέλλον της νέας γενιάς. Είναι στον αγώνα, στην οργάνωση σε κάθε κλάδο σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε εργατογειτονιά. Είναι στην ενίσχυση του ΠΑΜΕ. Είναι στην διεκδίκηση, ο λαός να απολαμβάνει τον πλούτο που παράγει χωρίς την Ε.Ε. και τα μονοπώλια.»
Επίσης συνεργεία μοίραζαν την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ στον κόσμο.
Στη συγκέντρωση μίλησε ο Κ. Στεργίου πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας» και μέλος της γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ ο οποίος τόνισε τα εξής:
«Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Μαζί με τα χτυπήματα από την κυβέρνηση στο λαϊκό εισόδημα, η εργοδοσία έχει αποθρασυνθεί τελείως. Ήδη προχωρά σε αρκετούς χώρους και της περιοχής μας σε απολύσεις, σε εκ περιτροπής εργασία, σε διαθεσιμότητες. Καταγγέλλουμε από αυτό το βήμα την εργοδοσία της ΒΕΜΕΚΕΠ που αυτή τη βδομάδα ανακοίνωση εκ περιτροπής εργασία μέχρι τις 31 Δεκέμβρη.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να αποβάλουν το φόβο και τους εκβιασμούς της μεγαλοεργοδοσίας. Βρήκαν το κόλπο οι βιομήχανοι. Παντού λένε την ίδια κασέτα: «Ή δέχεστε τσάκισμα μισθών και...
δικαιωμάτων ή αλλιώς το κλείνω». Δεν μπορεί η εργατιά να ζει με αυτή την ομηρία. Δεν μπορεί να γίνονται οι εργάτες συνένοχοι στη διάλυση της ζωής τους με το φόβο ότι θα κλείσει η επιχείρηση.
Τώρα πρέπει να σηκώσουμε ανάστημα, να βάλουμε στην άκρη τους εκβιασμούς. Μας θέλουν δούλους του 21ου αιώνα και δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Η πείρα και από την περιοχή μας δείχνει ότι κλείνουν εργοστάσια είτε είναι κερδοφόρα είτε δεν είναι. Και ότι πάντα τα σπασμένα τα πληρώνουν οι εργάτες. Στην εργατική τάξη πάντα φορτώνουν τα αδιέξοδά τους. Όταν έχουν κερδοφορία τότε θυμούνται ότι είμαστε εργάτες και μας δίνουν ψίχουλα από τα υπερκέρδη τους και όταν έχουν αναδουλειές τότε μας αναβαθμίζουν σε «συνεργάτες» όπως λένε και μας ζητάνε να πάρουμε πάνω μας τις χασούρες.
Κυβέρνηση και βιομήχανοι είναι αγκαζέ σε αυτή την προπαγάνδα, είναι παρέα στον εκβιασμό απέναντι στο λαό.
Αρκετά ματώσαμε - αρκετά πληρώσαμε! Αρκετά ανεχθήκαμε την κοροϊδία τους, τις απάτες τους, τις υποκρισίες τους, πότε με κάλπικα δημοψηφίσματα πότε με απειλές στους χώρους δουλειάς.
Εδώ και τώρα να πάρουμε τη ζωή μας και το μέλλον των οικογενειών και των παιδιών μας στα δικά μας χέρια.
Εδώ και τώρα κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς, διεκδικούμε:
  • Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Κανείς εργαζόμενος κάτω από 751 κατώτερο μισθό. Κάλυψη όλων των απωλειών.
  • Αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Κατάργηση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Να πληρωθούν οι απλήρωτοι.
  • Αυξήσεις στις συντάξεις, μείωση ορίων συνταξιοδότησης.
Απαιτούμε, την πλήρη διασφάλιση και καταβολή στην ολότητά τους, των μισθών, των συντάξεων, των επιδομάτων ανεργίας. Το λαϊκό εισόδημα δεν είναι κεφάλαιο, δεν έχει καμιά δουλειά στα capital control.
Είναι ο κόπος μας, ο ιδρώτας μας. Δεν τα χαρίζουμε!
Καμία απόλυση, καμία διαθεσιμότητα, υποχρεωτική άδεια, εκ περιτροπής εργασία. Άμεση ανάκληση των απολύσεων όπου έχουν γίνει.
Δεν πρέπει να ξεχάσουμε τη στάση των διάφορων συνδικαλιστικών ηγεσιών. Μόλις πρόσφατα το κομμάτι ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ καλούσαν τους εργαζόμενους να στηρίξουν το ΝΑΙ στη συμφωνία μνημόνιο με κάθε κόστος, όπως η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με ευθύνη των ηγεσιών της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ.
Το κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή το λεγόμενο ΜΕΤΑ και συνδικαλιστικά σχήματα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καλούσαν τους εργαζόμενους να στηρίξουν την κυβέρνηση, τις δήθεν κόκκινες γραμμές της συγκυβέρνησης, τη δική της συμφωνία μνημόνιο. Έβαλαν πλάτη στους εκβιασμούς, στα κάλπικα διλήμματα, στη στράτευση των εργαζομένων κάτω από ξένες, για τα συμφέροντα μας, σημαίες. Είναι δυνάμεις όχι μόνο αναξιόπιστες, αλλά και στυλοβάτες των νέων αντεργατικών μέτρων.
Εργάτες, εργάτριες, εργαζόμενοι, άνεργοι,
Μπορεί να έχετε ορισμένες επιφυλάξεις για το ΠΑΜΕ. Ένα πράγμα όμως δεν μπορείτε να αμφισβητήσετε, ότι το ΠΑΜΕ δεν έχει καμία σχέση με αυτές τις ηγεσίες. Είναι απέναντι, μαζί με την εργατική τάξη, αποκούμπι, οργανωτής φάρος αντίστασης και αγώνα.
Για μια ακόμα φορά, ανεξάρτητα από παραλήψεις και αδυναμίες, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων με τη σωστή έγκαιρη ενημέρωση των εργαζόμενων, με πρωτοβουλίες οργάνωσης της δράσης και της αντίστασης τους απέναντι στην εργοδοσία που ξεσάλωσε και αυτήν την περίοδο με πρόσχημα την τραπεζική αργία. Η άσχημη κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα με ευθύνη αυτών των παρατάξεων, αποδείχτηκε μεγάλο εμπόδιο για τους εργαζόμενους και τον αγώνα μας, μεγάλο όπλο για το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του για να περνούν αντιλαϊκούς νόμους.
Σας καλούμε να συμφωνήσουμε και να παλέψουμε με στόχο για ένα μαζικό, ταξικά προσανατολισμένο συνδικαλιστικό κίνημα! Συνδικάτα μαζικά, δημοκρατικά, αγωνιστικά, στα χέρια των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών και τους κράτους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.