Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

24% στην Αλόννησο, 17% στη Σκόπελο ο ΦΠΑ από 1η Ιουνίου

Από την 1η Ιουνίου οι επιχειρήσεις και επαγγελματίες θα εφαρμόσουν το νέο αυξημένο κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 24%. Σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο της ΓΓΔΕ, αύξηση συντελεστών ΦΠΑ θα υπάρξει και στα νησιά του Αιγαίου για τα οποία δεν καταργείται ακόμη το ειδικό καθεστώς.

17%, 9% και 4% η Σκόπελος

Τα νησιά που διατηρούν το ειδικό καθεστώς μέχρι το τέλος του χρόνου, καλούνται να προσαρμόσουν τον βασικό συντελεστή από το 16% που ήταν μέχρι τώρα, στο 17%. «Οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου, για τα οποία εξακολουθούν να εφαρμόζονται οι μειωμένοι συντελεστές, διαμορφώνονται αντίστοιχα σε 17%, 9% και 4%» αναφέρεται στην εγκύκλιο.

Από 1η Ιουνίου 2016 οι ισχύοντες συντελεστές ΦΠΑ είναι οι εξής:

α) ο κανονικός συντελεστής αυξάνεται σε 24%,

β) ο μειωμένος συντελεστής που εφαρμόζεται για τα αγαθά και τις υπηρεσίες του Παραρτήματος ΙΙΙ του Κώδικα ΦΠΑ παραμένει 13%,

γ) ο υπερμειωμένος συντελεστής για ορισμένα αγαθά και υπηρεσίες του Παραρτήματος ΙΙΙ του Κώδικα ΦΠΑ, παραμένει 6%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.