Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Σκόπελος / Χάθηκε το κιονόκρανο που κοσμούσε τον προαύλιο χώρο στον Άγιο Γεώργιο Καρυάς

“Κλειστά” τα μάτια των κατοίκων, ανήμπορες και με προβλήματα οι υπηρεσίες φύλαξης και οι αρχαιοκάπηλοι “μικροί” και “μεγάλοι” αλωνίζουν, όπου υπάρχει χρήμα σε μορφή πέτρας, κεραμικού, εικόνας…
"Χάθηκε" το κιονόκρανο και απέμεινε η άσπρη βάση του.
Αν το δείτε κάπου, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε!
Μετά την ανασκαφή για θησαυρό (κλικ) πριν δύο χρόνια στην Πάνω Παναγίτσα και τις πολλές διαρρήξεις ιερών Ναών, αυτή τη φορά “φιλότεχνος” αφαίρεσε το κιονόκρανο που βλέπετε στη φωτό και βρισκόταν για χρόνια στον προαύλιο χώρο, στον Άγιο Γεώργιο στην Καρυά.

Η εφημερίδα “Βόρειες Σποράδες” είχε ενημερώσει από τις 22 Σεπτεμβρίου 2014 την αρχαιολογική υπηρεσία και γραπτώς (με αποδείξεις) και δια ζώσης για να διαπιστώσουν οι επιστήμονες την αρχαιολογική του αξία και να πράξουν αναλόγως, αλλά δυστυχώς το κιονόκρανο έκανε φτερά τον περασμένο χειμώνα, όπως μας είπαν κατά την πρόσφατη επίσκεψή μας στο μαγιάτικο πανηγύρι του Αγίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.