Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Η Αλόννησος στο επίκεντρο της προσπάθειας για την κατάργηση της πλαστικής σακούλας

Το πρόβλημα της πλαστικής σακούλας στην Ελλάδα αποτέλεσε το αντικείμενο της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 στο Μέγαρο ΟΛΠ και συνδιοργανώθηκε από το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, τη MOM εταιρεία για τη μελέτη και προστασία της Μεσογειακής Φώκιας και το ίδρυμα Thalassa. 
Μεταξύ άλλων θεμάτων, αναλύθηκε διεξοδικά από το Δήμαρχο Αλοννήσου Πέτρο Βαφίνη  η κατάργηση της πλαστικής σακούλας στην Αλόννησο, ως η πρώτη συστηματική και συλλογική προσπάθεια που  κατέβαλε ποτέ ελληνική περιοχή και ξεκίνησε με πρωτοβουλία της αντίστοιχης Δημοτικής Αρχής. Δεδομένου πως επιστημονικά έχει αποδειχθεί ότι το πλαστικό αργεί εκατοντάδες χρόνια να διαλυθεί όταν βρεθεί στο νερό, δεν είναι δυνατόν να «συνυπάρχει» με τις φώκιες, τα δελφίνια και τα άλλα ψάρια του φημισμένου θαλάσσιου πάρκου που περικλείει το γραφικό νησί των Σποράδων. 

Στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που ακολούθησε με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, διεθνείς φορείς και διακεκριμένους ειδικούς σε θέματα περιβάλλοντος, ανάπτυξης και βιομηχανίας, τέθηκαν επί τάπητος τα οφέλη οι προεκτάσεις και οι προκλήσεις από ένα τέτοιο εγχείρημα, τόσο για το περιβάλλον όσο και για την τοπική κοινωνία. "Η πολιτεία δεν πρέπει να δρα τιμωρητικά αλλά να προσπαθεί να δίνει πραγματικά κίνητρα στους επαγγελματίες για τη γενίκευση της εφαρμογής του μέτρου", τόνισε ο Δήμαρχος Αλοννήσου που εξέθεσε σειρά ιδεών και προϋποθέσεων  για την επιτυχημένη υλοποίηση του μέτρου. 

Το θέμα της κατάργησης της πλαστικής σακούλας με σημείο αναφοράς την Αλόννησο, συγκεντρώνει ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον από Δήμους και τοπικούς φορείς ανά την Ελλάδα που θα προχωρήσουν στην οργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων στο άμεσο μέλλον για το ενδεχόμενο εφαρμογής του μέτρου στις περιοχές ευθύνης τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.