Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Δήμαρχος Σκοπέλου: Η άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου να χορηγείται και σε φυσικά ή νομικά Π.Ι.Δ.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από τους φορείς που δραστηριοποιούνται στην ίδρυση και λειτουργία Υδατοδρομίων στη χώρα μας. Τόσο οι δύο εταιρείες που θα φέρουν τα υδροπλάνα, όσο και οι φορείς με τους οποίους θα συνεργαστούν (Λιμενικά Ταμεία και δήμοι), διατυπώνουν απόψεις και εκφράζουν την αντίθεσή τους με το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί, το οποίο περιορίζει την επιχειρηματικότητα και βάζει το κράτος ρυθμιστή της κατάστασης.

Μετά τον Δήμαρχο Αλοννήσου και Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πέτρο Βαφίνη (κλικ) και ο Δήμαρχος Σκοπέλου και πρόεδρος του αντίστοιχου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χρήστος Βασιλούδης με έγγραφό του προς το ΥΠΟΜΕΔΙ και τον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη κάνει γνωστή την άποψη ότι  η άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου θα πρέπει να χορηγείται, όχι μόνο στους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, αλλά και σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, ώστε να συνεχιστούν ομαλά και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η επιστολή του Δημάρχου Σκοπέλου και προέδρου του Δ.Λ.Τ. έχει ως εξής:


Αξιότιμε  κε Υπουργέ,

Τα πληθυσμιακά μεγέθη και τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της περιοχής μας υπαγορεύουν  την αναγκαιότητα ίδρυσης υδατοδρομίων και δρομολόγησης υδροπλάνων.  Η ανάπτυξη ενός δικτύου υδατοδρομίων στα νησιά μας είναι βέβαιο ότι θα  συμβάλει στην τόνωση και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αλλά και στην άρση της απομόνωσης κατά τη χειμερινή περίοδο. 

Πιστεύουμε ότι τα δημοτικά λιμενικά ταμεία της χώρας μας, και ειδικότερα των Βορείων Σποράδων,  που αποτελούν  νεοσύστατα νομικά πρόσωπα, αδυνατούν λόγω έλλειψης προσωπικού και περιορισμένων χρηματικών πόρων να κατασκευάσουν και να λειτουργήσουν τα υδατοδρόμια.

Σας ενημερώνουμε ότι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου, από διετίας,  έχει ήδη προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (τις διατάξεις του Κεφαλαίου Ε’ υπό τον τίτλο: «ΙΔΡΥΣΗ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΕΠΙ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ», του νόμου 4146/2013 (ΦΕΚ 90 Α’/18.04.2013), με θέμα: «Διαμόρφωση Φιλικού Αναπτυξιακού Περιβάλλοντος για τις Στρατηγικές και Ιδιωτικές Επενδύσεις και άλλες διατάξεις», στα άρθρα από 32 έως και 57 του οποίου αποσαφηνίζεται η διαδικασία χορήγησης αδειών για την ίδρυση, κατασκευή, οργάνωση, λειτουργία και εκμετάλλευση υδατοδρομίων).

Η έκδοση της Άδειας Λειτουργίας του Υδατοδρομίου Λιμένος Σκοπέλου έχει ανατεθεί μέσω πλειοδοτικού διαγωνισμού, με τον οποίο παραχωρήθηκε και ο απαιτούμενος χώρος εντός ΧΖΛ Σκοπέλου, στην εταιρεία ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΕ / HELLENIC SEAPLANES SA μέσω της θυγατρικής της εταιρείας ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΣΠΟΡΑΔΩΝ ΙΚΕ, έναντι ανταλλάγματος, χωρίς κόστος για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου, με ενέργειες και δαπάνη του παραχωρησιούχου κατά τις προαναφερθείσες διατάξεις.

Στα πλαίσια δημοσιοποίησης του προτεινόμενου νομοσχεδίου «Για την ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση αεροδρομίων επί υδάτινων επιφανειών», θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε την άποψή μας ότι η άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου θα πρέπει να χορηγείται, όχι μόνο στους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, αλλά και σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, ώστε να συνεχιστούν ομαλά και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο Πρόεδρος ΔΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΟΥΔΗΣ 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.