Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Σκόπελος / Συλλαλητήριο στις 2 Νοεμβρίου

Το Σωματείο Οικοδόμων Σκοπέλου, ο Σύλλογος Γυναικών, η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων (ΠΑΣΕΒΕ), η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Σκοπέλου καλούν τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες, τους αυτοαπασχολούμενους  και τους αγρότες της Σκοπέλου να πάρουν μέρος ενεργά στη  Συγκέντρωση που οργανώνουν την Τετάρτη 2 του Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ. στην παραλία Σκοπέλου με κεντρικό σύνθημα - μήνυμα:

«Δεν θα ζήσουμε με την ανεργία και τη φτώχεια - Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο για τις ανάγκες μας»!

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «[…] σ’ αυτή τη δραματική κατάσταση των ανέργων, αλλά και των εργαζόμενων, των μικροαγροτών και επαγγελματιών, των συνταξιούχων, της νεολαίας και των γυναικών αποφασίσθηκε να οργανωθεί από κάθε σωματείο και από κοινού η πάλη κατά της ανεργίας και για την προστασία του εργατικού - λαϊκού εισοδήματος με αποκορύφωμα τη διοργάνωση των συλλαλητηρίων, για να ακουστεί η δική μας φωνή και οι διεκδικήσεις μας. Εδώ πρέπει να δώσει το "παρών" κάθε άνεργος, εργαζόμενος, μικροαγρότης και μικροεπαγγελματίας, κάθε νέος - νέα, κάθε γυναίκα και συνταξιούχος. Δεν πάει άλλο! Τώρα πρέπει να πάρουμε τις τύχες μας στα δικά μας χέρια, με οργάνωση στα σωματεία και τους συλλόγους, στις Λαϊκές Επιτροπές, διεκδικώντας:


- Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς και σύγχρονα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, κανείς να μην αμείβεται κάτω από 751 ευρώ. Όχι στις απολύσεις και στις ελαστικές μορφές εργασίας. Μείωση των ωρών εργασίας σε 7ωρο – 5νθήμερο - 35ωρο, χωρίς μείωση, αλλά με αύξηση μισθών.

- Άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου και πλήρους απασχόλησης προσωπικού στο Νοσοκομείο του Βόλου και το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου,  στα σχολειά μας  και στο Δήμο.

- Άμεση ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης από τις πλημμύρες που ξεκίνησαν και δημοπράτηση των υπολοίπων.

- Να δοθούν ΤΩΡΑ οι αποζημιώσεις στους πληγέντες της Σκοπέλου.

-Δημόσια έργα αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας, ύδρευσης, αποχέτευσης,  σύγχρονων αθλητικών έργων στο νησί μας.

- Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ το μήνα, σε όλους τους ανέργους για όσο είναι άνεργοι, χωρίς άλλες προϋποθέσεις, με δεδομένο ότι διεκδικούμε να επανέλθει άμεσα στα 751 ευρώ ο κατώτερος μισθός. Να το δικαιούνται και οι μικροί ΕΒΕ που έκλεισαν και οι απόφοιτοι ΑΕΙ-ΤΕΙ, Λυκείου που δεν βρίσκουν δουλειά.

- Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από το κράτος, για όλους τους ανέργους και τις οικογένειες, όσο διαρκεί η ανεργία, χωρίς άλλες προϋποθέσεις.

- Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι λαϊκής οικογένειας. Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για όσο κάποιος είναι άνεργος.

- Μείωση 50% των τιμολογίων ΔΕΗ, ΔΕΥΑ, ΟΤΕ. Απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.

- Μείωση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, στο 50% για τους ανέργους.

- Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των διοδίων, του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, κατάργηση των δημοτικών τελών στους ανέργους και μείωσή τους στους εργαζόμενους. Να εξαιρεθεί η Σκόπελος από την εξίσωση συντελεστών ΦΠΑ.

- Όλα τα χρήματα, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής τους που μαζεύει ο ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση επιχειρήσεων, να διατεθούν για τους ανέργους. Χρήματα υπάρχουν, αν σταματήσει η κυβέρνηση και η ΕΕ να χρηματοδοτούν με δισ. ευρώ τις τράπεζες, τους επιχειρηματικούς ομίλους, τις ΜΚΟ, αν κόψει τις υπέρογκες στρατιωτικές δαπάνες που πάνε σε μεγάλο βαθμό για ΝΑΤΟικές ανάγκες.

Όλοι στον ΑΓΩΝΑ!
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ) ΣΤΙΣ 6.30μ.μ.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.