Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Η αλοννησιώτισσα αγιογράφος Σταματούλα Καλογιάννη στην έκθεση “Χρώμα και Γεύση”

Σε μια ακόμη ομαδική εικαστική έκθεση συμμετείχε η ζωγράφος-αγιογράφος από την Αλόννησο, Σταματούλα Καλογιάννη.
Πρόκειται για την έκθεση αγιογραφίας, βυζαντινής ζωγραφικής και Θρησκευτικής τέχνης με θέμα «Μάγνητες και ο Πολιτισμός των γεύσεων», που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, στα πλαίσια του «Θεματικού Έτους Πολιτισμού 2016».

Στα έργα που  παρουσιάστηκαν υπήρχε αναφορά στις γεύσεις, όπως αναφέρονται  στα Ιερά κείμενα και την παράδοσή μας. Επιπλέον υπήρχε αναφορά στη Μοναστηριακή διατροφή, προϊόντων πού παράγονται με φροντίδα και αγάπη από τις μοναχές της Γυναικείας Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς.

Τα μεγαλύτερα ονόματα της Ελλάδος και της Ρουμανίας από το χώρο της αγιογραφίας και της θρησκευτικής ζωγραφικής συναντήθηκαν καλλιτεχνικά στον Βόλο από τις 2 ως τις 15 Οκτωβρίου 2016 σε μία μεγάλη έκθεση ζωγραφικής, αγιογραφίας και παρουσίασης μοναστηριακών διατροφικών προϊόντων, πού οργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος με δύο από τούς φορείς πολιτισμού πού διαθέτει, τη «Μαγνήτων Κιβωτό, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και τη Σχολή Αγιογραφίας «Διά χειρός», σε συνεργασία με την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.