Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Να σταματήσει η δίωξη της Εύης Καρυδάκη

Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου δικάζεται η έφεση της Εύης Καρυδάκη, που έχει κατατεθεί κατά της Πρωτόδικης Απόφασης με την οποία είχε καταδικαστεί σε έξη μήνες φυλάκιση για τη συμμετοχή της στις απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην διαθεσιμότητα και τις απολύσεις που προωθούσε τότε η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. 
Η συνδικαλίστρια
Εύη Καρυδάκη
Σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ζητά να σταματήσει άμεσα κάθε συνδικαλιστική και ποινική δίωξη στην Εύη Καρυδάκη. “Στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση και σε  όσους θέλουν να βάλουν το συνδικαλιστικό και εργατικό κίνημα στο «γύψο» ότι, θα μας βρουν καθημερινά απέναντί τους”

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ - ΟΤΑ

Το Νοέμβριο του 2012 η συνάδελφος Εύη Καρυδάκη, τότε Γενική Γραμματέας του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. του Νομού Μαγνησίας και Μέλος σήμερα του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. συμμετείχε στις απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις που προωθούσε η τότε κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ο τότε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για την δράση της αυτή, στις 7 Δεκεμβρίου 2016 καταδικάστηκε από
το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε έξη μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή.

Είχε προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση το σκεπτικό της Προέδρου του δικαστηρίου η οποία είχε πει ότι, «απαγορεύεται να κάνουν απεργία οι εργαζόμενοι της καθαριότητας των Δήμων»!

Ο στόχος της απόφασης ήταν καθαρά η τρομοκράτηση των εργαζομένων και των συνδικαλιστών τους εκπροσώπων. Εξάλλου η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης για την παρεμπόδιση της απεργίας δείχνει ακριβώς ότι το κράτος συντονισμένα και οργανωμένα θέλει να ξεμπερδεύει με τους εργατικούς αγώνες και να συνεχίσει την εφαρμογή των ακραίων αντιλαϊκών μνημονιακών πολιτικών της.

Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018 δικάζεται η έφεση που έχει κατατεθεί κατά της Πρωτόδικης Απόφασης με την οποία είχε καταδικαστεί σε έξη (6) μήνες φυλάκιση η Εύη Καρυδάκη. 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ζητά να σταματήσει άμεσα κάθε συνδικαλιστική και ποινική δίωξη στην συναδέλφισσα Εύη Καρυδάκη. Στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση και σε  όσους θέλουν να βάλουν το συνδικαλιστικό και εργατικό κίνημα στο «γύψο» ότι, θα μας βρουν καθημερινά απέναντί τους.