Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Στον Πειραιά οι Δήμαρχοι για την γραμμή Θεσσαλονίκη - Βόρειες Σποράδες

Τον δρόμο προς τα γραφεία της Hellenic Seaways στον Πειραιά, θα πάρουν οι τρεις δήμαρχοι των Βορείων Σποράδων, ύστερα από πρωτοβουλία του Χρήστου Βασιλούδη, με το σκεπτικό -ίσως- “και τι έχουμε να χάσουμε…”, σε μια προσπάθεια να πείσουν τους ιθύνοντες της hsw να “αλλάξουν ρότα” και να μην αποσύρουν το flying cat από τη γραμμή Θεσσαλονίκη - Βόρειες Σποράδες… Μια γραμμή που μέχρι το τέλος του περασμένου καλοκαιριού μας έλεγαν ότι είχε μεγάλες πληρότητες και ήταν κερδοφόρα και τώρα μας πληροφορούν ότι τα οικονομικά αποτελέσματα δεν ήταν ικανοποιητικά και το «Flying Cat 4» θα δρομολογηθεί σε άλλη γραμμή, από το λιμάνι της Ραφήνας!

Η επιστολή Βασιλούδη προς Αγαπητό

«Εκ μέρους και των τριών Δημάρχων των B. Σποράδων,  εύχομαι ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, με Υγεία και Δύναμη  σε σας προσωπικά αλλά και σε όλο το ανθρώπινο δυναμικό της HELLENIC SEAWAYS και ιδιαίτερα στους ναυτικούς.

Μετά από συνεννόηση με τους συναδέλφους της Σκιάθου και της Αλοννήσου, κ.κ. Πρεβεζάνο και Βαφίνη, και επειδή το ίδιο διάστημα θα βρισκόμαστε στην Αθήνα για σειρά επαφών με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, παρακαλούμε όπως προγραμματίσετε –εφόσον, φυσικά, είναι δυνατόν- μια συνάντησή μας  στα γραφεία σας τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018, με προτεινόμενη ώρα τη 10η π.μ. για συζήτηση θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.»

• Τους τρεις δημάρχους αναμένεται να συνοδεύσουν επικουρικά οι πρόεδροι των Ενώσεων Ξενοδόχων των τριών νησιών.

• Καλό θα είναι οι τρεις δήμαρχοι, αφού θα βρεθούν στην Ακτή Τζελέπη, να επισκεφθούν και ένα άλλο γραφείο, λίγα μέτρα πιο κάτω, αφού σύμφωνα με πληροφορίες η Seajet επιθυμεί να εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εν λόγω γραμμή...

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη

Με θέμα την απόφαση για διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Σποράδες – Θεσσαλονίκη, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωρ. Κολυνδρίνη απέστειλε επιστολή προς την πλοιοκτήτρια εταιρεία, με κοινοποίηση προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,  ζητώντας την επανεξέταση της απόφασης, χαρακτηρίζοντάς την παράλληλα ως ένα οικονομικό πλήγμα για τα νησιά των Σποράδων.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας εκφράσω τις ανησυχίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων και να σας μεταφέρω την έκδηλη αγωνία των κατοίκων των Βορείων Σποράδων, για την απόφαση της Εταιρείας HELLENIC SEAWAYS, να διακόψει την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Βορείων Σποράδων με τη Θεσσαλονίκη, αποσύροντας το ταχύπλοο FLYING CAT4 από το συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Η απόφαση αυτή θα δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες των νησιών μας. Αφενός μεν, προβλήματα στην απευθείας μετακίνηση του επιβατικού κοινού από και προς τη Θεσσαλονίκη, αφετέρου δε, προβλήματα στην τοπική οικονομία. Η συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή γραμμή συνδέει τα νησιά μας απευθείας με τη Θεσσαλονίκη και κατ’επέκταση με τη Βόρεια Ελλάδα, με το επιβατικό κοινό να μην ταλαιπωρείτε με ενδιάμεσους σταθμούς και περεταίρω οικονομική επιβάρυνση.

Γνωρίζετε επιπλέον ότι τα νησιά μας στηρίζονται αποκλειστικά στον τουρισμό και η εν λόγω σύνδεση ήταν ένα άνοιγμα προς τη Βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια, προκειμένου οι Βόρειες Σποράδες να προσελκύσουν ακόμη περισσότερους επισκέπτες.
Η διακοπή αυτής της ακτοπλοϊκής σύνδεσης θα είναι πραγματικά ένα καίριο οικονομικό πλήγμα για τα νησιά των Σποράδων, που εμείς ως Τοπική Αυτοδιοίκηση κάνουμε τιτάνιες προσπάθειες να τα στηρίξουμε και να επιμηκύνουμε την τουριστική σεζόν τους.

Σας ζητούμε να επανεξετάσετε την απόφαση της Εταιρείας και είμαστε στη διάθεσή σας σε οτιδήποτε χρειαστείτε».