Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Κοπή πίτας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου (φωτογραφίες)

Πραγματοποιήθηκε, με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση γονέων, μαθητών και φίλων, η κοπή της πίτας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου. 
Την εκδήλωση πλαισίωσαν  οι μικροί μουσικοί του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Σκοπέλου με την δασκάλα τους Κατερίνα Καραγιάννη, οι οποίοι και χειροκροτήθηκαν θερμά.

Το δώρο για το φλουρί ήταν μια δωροεπιταγή  του Συλλόγου 20€για αγορές από το βιβλιοπωλείο Χωχαρούπα.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης μίλησε η πρόεδρος του Συλλόγου Σούλα Πατσή Κορέντη η οποία είπε:

«Αγαπητοί γονείς, παιδιά και φίλοι του Συλλόγου σας καλησπερίζουμε και σας καλωσορίζουμε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας.

Η φετινή κοπή της πίτας είναι η 35η. Εύχομαι να τα εκατοστήσουμε και να τα περάσουμε!

Εύχομαι Καλή Χρονιά με υγεία, καλή πρόοδο στους μαθητές και
κάθε επιτυχία στις προσδοκίες τους. Το 2018 να φέρει σε όλους αγάπη και ελπίδα και όλοι εμείς οι γονείς να μην σταματήσουμε ν αγωνιζόμαστε για τη βελτίωση του μέλλοντος των παιδιών μας.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η παιδεία νοσεί διότι έχουμε ένα πτωχευμένο κράτος. Γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν τα αναμενόμενα στην παιδεία και θα έπρεπε σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση των ίσων ευκαιριών τα παιδιά μας να έχουν την παιδεία που έχουν τα παιδιά του Βελγίου και της Σουηδίας. Δυστυχώς όμως εδώ και 8 χρόνια παλεύουμε ανάμεσα στις συμπληγάδες της φτώχειας. Το καλό είναι ότι βγαίνουμε αλώβητοι για ένα και μόνο λόγο, γιατί η καθημερινή μας πάλη επί των κοινωνικών θεμάτων και η μεγαλειώδης  προσπάθεια των διδασκόντων που δεν επιτελούν μόνο ένα έργο διδασκαλίας , αλλά και ένα κοινωνικό και εθνικό έργο. 
Εύχομαι στο μέλλον να αποκατασταθούν οι κοινωνικές ζημιές, η κοινωνική αδικία σε βάρος της παιδείας και οι επόμενες γενιές να απολαύσουν τα αυτονόητα που δεν είναι άλλο από την υγιή παιδεία.

Φέτος για μένα είναι η τελευταία κοπή πίτας που παρευρίσκομαι από διοικητική θέση. Κλείνω αισίως τα 6 χρόνια στις διοικούσες θέσεις του ΔΣ. Όλ΄ αυτά τα χρόνια είμαι κοντά σας, κοντά στο σχολείο και τα παιδιά μας, αφιερώνοντας χρόνο, ενέργεια και δημιουργία, βάζοντας κι εγώ το δικό μου λιθαράκι για την βελτίωση της παιδείας των παιδιών μας. 
Είμαι πολύ υπερήφανη για τα 6 αυτά χρόνια που αποδέσμευσα από το σπίτι μου και την οικογένειά μου και δέσμευσα πάνω στην ιερή πάλη για τη καλύτερη λειτουργία του σχολείου.
Ευχαριστώ όλους όσους στάθηκαν όλ' αυτά τα χρόνια δίπλα στο Σύλλογο και δίπλα στο πλευρό μου, με στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν τις προσπάθειές μου και είναι πολλοί, ξέρουν ποιοι είναι και τους ευχαριστώ! Αλλά πιο πολύ θέλω να ευχαριστήσω όσους στάθηκαν απροκάλυπτα αιχμηρά απέναντί μου, προσπαθώντας να  εμποδίσουν το έργο μου. Τους ευχαριστώ διότι με γέμισαν με πείσμα και με δύναμη και επιτέλεσα το καλύτερο. 

Κλείνοντας θέλω να κάνω μια ευχή: Να είμαστε υγιείς σε πνευματικό, ψυχικό και βιολογικό επίπεδο. Αν είμαστε υγιείς θα καταφέρουμε τα πάντα. 

Και βέβαια να προσπαθούμε καθημερινά να γινόμαστε όλο και καλύτεροι άνθρωποι. Ας προσπαθήσουμε να μην είμαστε ρατσιστές. Ας τηρήσουμε τα λόγια του Ιησού Χρηστού που δίδαξε την ισότητα και την αγάπη κηρύττοντας ότι είμαστε ίσοι μεταξύ ίσων και δεν υπάρχουν διαφορές στο χρώμα του δέρματος, δεν υπάρχουν διαφορές στην καταγωγή του κάθε ανθρώπου, στην καταγωγή οποιασδήποτε εθνικότητας για ένα και μόνο λόγο, διότι είμαστε όλοι παιδιά του Θεού και δε ξεχώρισε τα παιδιά του ο Ιησούς σε άσπρα – μαύρα, πλούσια – φτωχά,  Έλληνες – μη Έλληνες. 

Ας μην υποκρινόμαστε απέναντι στον Σωτήρα μας και απέναντι στον συνάνθρωπό μας κάνοντας μεγάλους σταυρούς δείχνοντας μια ψεύτικη εικόνα. Ας δώσουμε αγάπη και ας κάνουμε όσο μπορούμε καλές πράξεις δίνοντας το παράδειγμα  στα παιδιά μας.»