Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Λαϊκή Συσπείρωση Σκοπέλου: Δηλώνουμε αποχή από όλες τις σημερινές συνεδριάσεις των οργάνων του Δήμου

Η Λαϊκή Συσπείρωση Σκοπέλου είχε καταστήσει σαφές από την προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι δεν θα συμμετάσχει ξανά σε δια περιφοράς συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων του Δήμου. Θεωρεί πως έχουν εκλείψει ήδη οι λόγοι για τους οποίους επιβαλλόταν η επιλογή αυτή της περιοριστικής για τη λειτουργία των οργάνων μορφής συνεδρίασης. Η Δημοτική Αρχή του κ. Περίσση διαπράττει ολίσθημα με αυτήν την τακτική καθώς δεν δίνει τη δυνατότητα της ενημέρωσης, της λογοδοσίας και της αντιπαράθεσης θέσεων και ιδεών στα ζητήματα του Δήμου. Πολύ δε περισσότερο όταν ορίζει τρία (!) συμβούλια την ίδια ημέρα με κατεπέιγουσα έκτακτη μορφή, άρα χωρίς τη δυνατότητα στοιχειώδους προετοιμασίας των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και χωρίς να εξηγούνται επαρκώς οι λόγοι ή να απουσιάζει η αιτιολόγηση (τα θέματα στη συντριπτική τους πλειονότητα δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να χαρακτηριστούν επείγοντα). Μάλιστα στην πρόσκληση συνεδρίασης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου απουσιάζει έστω και για να τηρηθούν τα προσχήματα οποιαδήποτε αναφορά, γεγονός που συνιστά και ακυρότητα της συνεδρίασης. (Πώς θα μπορούσε άραγε να τεκμηριωθεί ως κατεπείγον θέμα η τοποθέτηση ομοιώματος κωπηλάτη στο Λουτράκι;).

Φυσικά οι επιλογές αυτές της Δημοτικής Αρχής στηρίζονται στο απαράδεκτο νομοθετικό πλαίσιο που έχει επιβληθεί διαχρονικά από τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από την εποχή "Καποδίστρια", στη συνέχεια με τον "Καλλικράτη", τον "Κλεισθένη" και τώρα με την "κυβερνησιμότητα" και το "επιτελικό κράτος" της Νέας Δημοκρατίας. Στόχος τους ήταν και είναι να μετατραπεί σε μακρύ χέρι του κράτους και ιμάντας των αντιλαϊκών πολιτικών του και σε αυτόν τον στόχο συντάσσεται σαν καλός μαθητής η Δημοτική Αρχή.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν κάνει ούτε "στείρα" ούτε " δημιιουργική" αντιπολίτευση, αλλά μάχεται για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων, των ανέργων και την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών με όλα τα μέσα, εντός και εκτός των αιθουσών συνεδριάσεων.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση της Δημοτική Αρχής του κ. Περίσση, δηλώνουμε αποχή από όλες τις σημερινές συνεδριάσεις των οργάνων του Δήμου και με νεότερη ανακοίνωσή μας θα τοποθετηθούμε επί των θεμάτων.