Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

«Φλερτ» με νέα lockdown μετά τις εικόνες συνωστισμού σε μπαρ

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:
Σήμερα ανακοινώνουμε 97 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, σε σχέση με την προηγούμενη δημοσιευμένη έκθεση επιτήρησης (την Πέμπτη 4 Ιουνίου). Από τα 97 κρούσματα, τα 30 αφορούν ταξιδιώτες από το εξωτερικό, και τα 29 εντοπίστηκαν στο πλαίσιο οργανωμένων μαζικών ελέγχων στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3049, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.

[...Kορυφαία στελέχη της Κυβέρνησης προειδοποιούν ότι, για την αποφυγή μίας νέας έξαρσης κορονοϊού, μπορεί να επιβληθούν ακόμη και τοπικά lockdown που θα επιφέρουν σημαντικό πλήγμα στον τουρισμό και την οικονομική δραστηριότητα, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για σχέδιο για ¨τοπικές καραντίνες" σε περιπτώσεις αυξημένων κρουσμάτων...]
Αυστηρές προειδοποιήσεις προς καταστηματάρχες που αδυνατούν να εφαρμόσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα!

Οι εικόνες του Σαββατοκύριακου θορύβησαν κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους με κορυφαία στελέχη να προειδοποιούν ότι, για την αποφυγή μίας νέας έξαρσης κορονοϊού, μπορεί να επιβληθούν ακόμη και τοπικά lockdown που θα επιφέρουν σημαντικό πλήγμα στον τουρισμό και την οικονομική δραστηριότητα.

Σχολιάζοντας τα γεγονότα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για σχέδιο για τοπικές καραντίνες σε περιπτώσεις αυξημένων κρουσμάτων, ενώ δικαιολόγησε πλήρως την αυστηρή ποινή που επιβλήθηκε.

«Το ίδιο θα κάνουμε σε τοπικό επίπεδο αν δούμε κάπου ένα πρόβλημα, είτε αφορά γειτονιά, ή μια υγειονομική δομή ή ένα σχολείο. Μπορεί να αφορά ακόμη και μια γεωγραφική περιοχή ένα νησί ή ένα νομό. Όλα είναι στο τραπέζι. Δεν έχει φύγει ο κορονοϊός. Μην χαλαρώνουμε», ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας, διευκρινίζοντας ότι ο νόμος πρέπει να γίνει σεβαστός, αλλά αφήνοντας και ένα παραθυράκι ότι «αν χρειάζεται κάτι να αναθεωρηθεί στο μέλλον εδώ είμαστε να το δούμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ