Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

"Σκόπελος όλοι μαζί!" | Γνωστοποίηση ψήφου στο Δ.Σ. επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης

Συμμετοχή στην 7η (Έκτακτη - Κατεπείγουσα) Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σκοπέλου δια περιφοράς.

Γνωστοποίηση ψήφου επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης

Θέματα ημερησίας διάταξης:

1. Περί έγκρισης μελέτης για την κατασκευή του έργου με τίτλο «Πράσινο σημείο και σταθμός μεταφόρτωσης ανακυκλώσιμων υλικών (Σ.Μ.Α.Υ) Δήμου Σκοπέλου.
Ψηφίζουμε ΥΠΕΡ

2. Εγκριση εισόδου-εξόδου οχημάτων  επί αγροτικής δημοτικής οδού της εγκατάστασης Πράσινο Σημείο (Σ.Μ.Α.Υ) του Δήμου Σκοπέλου.
Ψηφίζουμε ΥΠΕΡ, εφόσον είναι  προαπαιτούμενη η λήψη σχετικής  απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, για την ένταξη του έργου στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

3. Τροποποίηση της υπ΄αριθ.69/20 απόφασης Δ.Σ. για έγκριση προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την υλοποίηση της πράξης Πράσινο Σημείο (Σ.Μ.Α.Υ.) Δήμου Σκοπέλου.
Ψηφίζουμε ΥΠΕΡ

4. Εγκριση ψηφίσματος – ανακοίνωσης σε σχέση με την λειτουργία των σχολείων:
Στην ανακοίνωση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ξηντάρη που μας κοινοποιήθηκε και αφορά την εισήγησή του για το 4ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, θεωρούμε ότι η  περ.Α), Β), Δ) και Ε), είναι θέματα προς ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου και απαντήσεις επί των ερωτημάτων που κατέθεσε η παράταξη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ προς το κ. Πρόεδρο, για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Δημοτική Αρχή για την ομαλή και ασφαλή επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων του νησιού μας.

Η περ, Γ) που αναφέρεται στην εργασιακή σχέση των απασχολούμενων καθαριστριών και στην πρόσληψη επι πλέον προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων είναι θέμα προς συζήτηση και λήψη σχετικής απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Προτείνουμε την υποβολή αιτήματος στο ΥΠ.ΕΣ. για την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης, για την μετατροπή των συμβάσεων όλων των εργαζομένων στην σχολική καθαριότητα από μίσθωση έργου σε συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου καθώς και την προκήρυξη μόνιμων θέσεων εργασίας για την κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων της χώρας μας. Πάγιο αίτημα των εκπροσώπων των σωματείων των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων, η μόνιμη και σταθερή εργασία, σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση άμεσων προβλημάτων τα οποία σχετίζονται με τις συνθήκες εργασίας, τις πληρωμές, τη στέρηση εργασιακών δικαιωμάτων. Αίτημα το οποίο παραμένει επί σειρά ετών άλυτο.
Ψηφίζουμε ΥΠΕΡ

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Δημήτριος Κ.ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Σπυριδούλα Ι.ΚΑΡΒΕΛΗ
Ρηγίνος Β.ΠΑΤΣΗΣ
Κωνσταντίνος Π.ΛΕΜΟΝΗΣ
Ηλίας Α.ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ
Ευάγγελος Γ.ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ