Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Σκόπελος / Αρχή τουριστικής σεζόν με ελάχιστα δρομολόγια λεωφορείων

Μπορεί η φετινή τουριστική σεζόν να φαίνεται ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμα όπως θα έπρεπε, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, παρόλα αυτά στο νησί έχουν φτάσει ήδη οι πρώτοι τουρίστες, αλλά και επισκέπτες που επιλέγουν τη Σκόπελο κάθε χρόνο για τις διακοπές τους, καθώς και αρκετοί εργαζόμενοι στον τουρισμό.

Κι ενώ έχουμε διανύσει σχεδόν όλο τον Ιούνη και οδεύουμε προς την καρδιά του καλοκαιριού τα δρομολόγια των λεωφορείων που θα μπορούσαν να εξυπηρετούν αυτόν τον κόσμο για να φτάσει στις παραλίες του νησιού είναι ελάχιστα.

Σήμερα 22 Ιουνίου και όπως φαίνεται στη φωτογραφία (αν μπορείτε να διακρίνετε βέβαια καθώς έχει ξεθωριάσει ο μαρκαδόρος πάνω στον πίνακα) έχει μόνο δύο δρομολόγια προς τη Γλώσσα και άλλα δύο για επιστροφή στη Σκόπελο, τα οποία είναι ένα πρωινό και ένα μεσημεριανό, ενώ το απόγευμα δεν υπάρχει κανένα, αν και κατά τη γνώμη μας θα εξυπηρετούσε αρκετό κόσμο που επιστρέφει συνήθως απογευματινές ώρες από το μπάνιο του ή τη βόλτα του στους υπόλοιπους οικισμούς του νησιού, όπως ο Αγνώντας, ο Πάνορμος κτλ.

Σχετικά με το θέμα μας γράφει αναγνώστρια και τακτική επισκέπτης της Σκοπέλου, η οποία παραθερίζει αυτές τις μέρες στο νησί:

«Αγαπητή εφημερίδα Βόρειες Σποράδες, θα ήθελα να σας ενημερώσω για την έλλειψη λεωφορείων προς τις παραλίες τις Σκοπέλου. Στις 15 Ιουνίου «εγκαινιάσθηκε» επισήμως η τουριστική περίοδος. Η πραγματικότητα όμως όπως ήδη γνωρίζουμε διαφέρει πολύ. Άδεια ξενοδοχεία, έλλειψη επισκεπτών στα νησιά κλπ. Οι λίγοι επισκέπτες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο νησί δεν έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν στις παραλίες διότι η υπεραστική γραμμή Σκοπέλου (ΚΤΕΛ) έχει δυο δρομολόγια μόνο στις 07:15 και 13:15 προς Γλώσσα ΜΟΝΟ. Οι επιλογές λοιπόν είναι η ενοικίαση αυτοκινήτου (με τις περισσότερες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο να ειναι κλειστές) ή η μετάβαση στις παραλίες με ταξί. Άρα λοιπόν το μπάνιο στην κοντινότερη παραλία της Σκοπέλου, το Στάφυλο δηλαδή, κοστίζει 16€ μετ’ επιστροφής με ταξί. Δεν ζητάμε συχνότητα δρομολογίων όπως στη high season, αλλά ένα ή δύο δρομολόγια ακόμη για να εξυπηρετηθεί ο λιγοστός κόσμος. Φαίνεται όμως πως ο τουρισμός λειτουργεί μόνο όταν υπάρχει μαζική προσέλευση στο νησί. Τον υπόλοιπο καιρό οι λιγοστοί επισκέπτες απαξιώνονται ως μη επαρκείς για να «βγουν» οι επιχειρηματίες και δεν τους δίνουν σημασία. Σε μια τέτοια ιδιαίτερη εποχή που η καλοκαιρινή περίοδος θα είναι «δύσκολη» για τα νησιά μας, ο κάθε επισκέπτης έπρεπε να «μετράει» μιας και έρχεται να αφήσει τα χρήματά του (λιγοστά ή μη) στην τοπική οικονομία. Εάν δεν θέλετε τους τουρίστες, να ενημερώσετε τον κόσμο ώστε να μην κάνει τον κόπο να επισκεφτεί ένα νησί που δεν ενδιαφέρεται να εξυπηρετήσει, αλλά επιθυμεί να βγάλει χρήματα από το τουριστικό προϊόν.»