Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

'Αγγελος Ξηντάρης: Σας παρακαλούμε κατά την εξυπηρετήση του κοινού να τηρείτε τα πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Την υποχρέωση χρήσης μάσκας  και την τήρηση αυστηρού υγειονομικού πρωτοκόλλου, υπενθυμίζει ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας του Δήμου Σκόπελου Άγγελος Ξηντάρης με μια λιτή ανακοίνωση προς τους επαγγελματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και όχι μόνο.
.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Αγαπητοί επαγγελματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και όχι μόνο, σας παρακαλούμε κατά την εξυπηρετήση του κοινού να τηρείτε τα πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ώστε τόσο εσείς όσο και οι πελάτες σας να αισθάνονται ασφαλείς. 
Ευχαριστούμε 
Δήμος Σκοπέλου
Πολιτική Προστασία
Άγγελος Ξηντάρης
Με αφορμή την παραπάνω ανακοίνωση του κ. Ξηντάρη θέλουμε να επισημάνουμε ότι σε αρκετά καταστήματα του νησιού, όπως παρατηρήσαμε, δεν γίνεται χρήση μάσκας από τους εργαζόμενους σε "πάγκους" μη τυποποιημένων προϊόντων, λόγω της εσφαλμένης αίσθησης "ελευθερίας" που αισθανόμαστε, από το ότι δεν υπάρχει κρούσμα κορωνοϊού στο νησί!
Να υπενθυμίσουμε ότι μάσκες θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά οι εργαζόμενοι σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ταξί, σε σούπερ μάρκετ ή καταστήματα τροφίμων που πωλούν μη τυποποιημένα προϊόντα, σε νοσοκομεία, ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα, καθώς και σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Στα καταστήματα εστίασης και καφέ, ανάλογα με τη θέση εργασίας του προσωπικού, υφίσταται υποχρέωση χρήσης μάσκας ή ασπίδας προσώπου, ενώ ισχύει σύσταση και για τους πελάτες.

Επισημαίνεται ότι η χρήση μη ιατρικής μάσκας αποτελεί συμπληρωματικό μέτρο και δεν υποκαθιστά τους βασικούς κανόνες προστασίας.