Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 19 Ιουλίου 2020

Σκόπελος | Ευχάριστα τα νέα για τον covid-19 στο νησί

Αρνητικό βγήκε το δεύτερο τεστ για τον covid-19 που έγινε σε άτομο το οποίο βρίσκεται σε καραντίνα στο νησί, αφού στο πρώτο τεστ που έγινε πριν από 8 περίπου ημέρες είχε βρεθεί θετικό. Θα ακολουθήσει και τρίτο τεστ, για το οποίο υπάρχει η βεβαιότητα ότι και αυτό θα είναι αρνητικό. Αρνητικά επίσης βρέθηκαν και όποια τεστ covid-19 έγιναν στο νησί…

Την παραπάνω ενημέρωση έκανε ο Καθηγητής Επιδημιολογίας  στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ο οποίος επικοινώνησε πριν από λίγο τηλεφωνικά με τον Δήμαρχο Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση.

Ο καθηγητής για τα τεστ στα αεροδρόμια

Όσον αφορά τα τεστ που γίνονται στα αεροδρόμια ο καθηγητής δήλωσε στον ΣΚΑΪ «πως αυτά δεν μπορούν να είναι 100% ακριβή και σίγουρα δεν θα εντοπιστούν κάποιοι θετικοί στον ιό τουρίστες που ενδέχεται να βρίσκονται στον χρόνο επώασης».

Προσοχή λοιπόν… Μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού υπάρχουν… Στο χέρι μας είναι να τα τηρούμε ή και να τα επιβάλουμε…

Αγωνία για το εμβόλιο

Σύμφωνα με το Zougla.gr αγωνία επικρατεί στην επιστημονική κοινότητα για την πρώτη φάση της κλινικής δοκιμής του εμβολίου που εξελίσσουν το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca για την ασθένεια Covid-19. Η ιατρική επιθεώρηση The Lancet ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι αύριο, Δευτέρα, θα δημοσιεύσει πιθανότατα τα εν λόγω στοιχεία, αφού η εργασία της επιστημονικής ομάδας βρισκόταν στην τελική φάση της σύνταξης και της προετοιμασίας της.

Το πιθανό εμβόλιο βρίσκεται ήδη στης μεγάλης κλίμακας δοκιμές σε ανθρώπους της Φάσης 3 για να εκτιμηθεί αν μπορεί να προστατεύσει από την Covid-19, όμως αυτοί που το αναπτύσσουν δεν έχουν ακόμη αναφέρει τα αποτελέσματα της Φάσης 1, που θα έδειχναν αν είναι ασφαλές και αν προκαλεί ή όχι ανοσολογική απάντηση.