Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Βελονισμός / Άγχος και κατάθλιψη

Γράφει η
Λίνα Λεμονή
Ιατρός βιοπαθολόγος
Μικροβιολόγος
Ειδική στον βελονισμό
Ο βελονισμός έχει ως στόχο τη ρύθμιση της ζωτικής δύναμης του ατόμου, δηλαδή της σωματικής ενέργειας και έχει σημαντικά οφέλη όσον αφορά τη λειτουργία του οργανισμού. Προκαλεί χαλάρωση, ελάττωση της ταχυπαλμίας και της αρτηριακής πίεσης, μείωση του άγχους, αύξηση της ενεργητικότητας καθώς και ανάπλαση των ιστών.
Έχει αποδειχθεί ότι ο βελονισμός δημιουργεί μία αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης, η οποία έχει μεγάλη σπουδαιότητα για άτομα που βρίσκονται σε καταστάσεις stress. Μπορεί να ανακουφίσει το αίσθημα του άγχους και της κατάθλιψης, τα οποία αποτελούν σοβαρό εμπόδιο για τους ανθρώπους που προσπαθούν να ξεπεράσουν οικογενειακά, επαγγελματικά ή κοινωνικά προβλήματα.

Μπορεί να δώσει στο άτομο ένα αίσθημα ευεξίας και αυτοπεποίθησης. Είναι αποτελεσματικό υποκατάστατο των φαρμάκων για αϋπνία, των ηρεμιστικών και των αντικαταθλιπτικών. Ο βελονισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο σαν εναλλακτική θεραπεία αυτών των φαρμάκων, αλλά και για να θεραπεύσει τις παρενέργειες και την εξάρτηση από αυτά. Ένας μεγάλος αριθμός ασθενών έρχονται για βελονισμό για να ξεπεράσουν τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα.

Ο βελονισμός μπορεί να αποτελέσει σοβαρό εργαλείο για την καταπολέμηση του stress. Φυσικά δεν θα αλλάξει τις περιστάσεις της ζωής ενός ατόμου, αλλά θα δημιουργήσει, συνήθως, ένα αίσθημα ευεξίας.

Ο βελονιστής αποκαθιστά την ισορροπία και έτσι προστατεύει την υγεία, ανιχνεύοντας το ενεργειακό προφίλ του κάθε ατόμου, προκειμένου να δει που βρίσκονται τα αδύνατα σημεία και που χρειάζεται υποστήριξη για να αποκατασταθεί η ισορροπία.

Καθώς τα έντονα αισθήματα του άγχους ανακουφίζονται, το άτομο νιώθει ικανό να αντεπεξέλθει στα προβλήματα και τις δυσάρεστες καταστάσεις της ζωής και να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές._

Επικοινωνία με την ιατρό:
24240 24131
Σκόπελος

Διαβάστε παρόμοιες αναρτήσεις:

Βελονισμός και κάπνισμα (κλικ)

Αισθητική προσώπου με βελονισμό (κλικ)