Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

! Εγκληματικό! | Χωρίς φώτα εδώ και 5 μήνες το ελικοδρόμιο Σκοπέλου

ΜΗΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΤΕ ΝΥΧΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΑΝΕΜΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 6 ΜΠΦ!

Επίσημα αδειοδοτημένο μεν, «τυφλό» δε...

ΑΝ ΧΑΘΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ;

Το ρεπορτάζ για το εδώ και 5 μήνες καλά «κρυμμένο μυστικό» άρχισε να τρέχει μετά από την πληροφορία ότι ζητήθηκε, το βράδυ της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου, από τους υπεύθυνους του Δημοτικού Σταδίου να είναι σε ετοιμότητα γιατί μπορεί να χρειαστεί να ανάψουν οι προβολείς του Σταδίου για να προσγειωθεί ελικόπτερο για τη μεταφορά ασθενούς στο Βόλο.

Ποιο είναι το «κρυμμένο μυστικό»; Το ότι από τον Ιούλιο του 2022 στο ελικοδρόμιο Σκοπέλου  δεν λειτουργούν τα απαραίτητα φώτα για την προσγείωση ελικοπτέρων!

Σε επικοινωνία που είχαμε με την κα Ελένη Σαλακίδου, Γενική Ιατρό - Επειγοντολόγο, η οποία υπηρετεί στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου μας ανέφερε ότι «η βλάβη στο φωτισμό του ελικοδρομίου εγκυμονεί κινδύνους για ασθενείς των οποίων η διακομιδή θα εκτιμηθεί ότι πρέπει να γίνει άμεσα, αλλά εκείνη τη νύχτα οι άνεμοι που θα πνέουν θα είναι πάνω από 6 Μπφ και ως εκ τούτου δεν θα είναι δυνατόν να γίνει διακομιδή με πλωτό μέσον...»

Μια τέτοια περίπτωση ήταν και αυτή της νύχτας 24 προς 25 Νοεμβρίου, όπου τα πλωτά ασθενοφόρα δεν μπορούσαν να αποπλεύσουν λόγω των ισχυρών ανέμων, αλλά ούτε και το ελικόπτερο να προσγειωθεί στο «τυφλό» ελικοδρόμιο, ενώ η λύση προσγείωσης στο δημοτικό στάδιο απορρίφθηκε, με αποτέλεσμα η διακομιδή να πραγματοποιηθεί με το πρώτο φως της ημέρας, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό τώρα και στο μέλλον, σε περίπτωση που τα φώτα δεν επισκευασθούν «χθες»...

Η δαπάνη «για να ανάψουν πάλι τα φώτα» είναι περίπου 50.000€ και θα βαρύνει τον Δήμο Σκοπέλου, αφού στην ιδιοκτησία του είναι το ελικοδρόμιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.