Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Σωματείο Οικοδόμων Σκοπέλου: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο - έκτρωμα για την Υγεία!

"Ειδικότερα για το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου απαιτούμε την άμεση πρόσληψη μόνιμου ιατρού Γενικής Ιατρικής ή παθολόγου και όχι μερικής απασχόλησης που προωθούν Κυβέρνηση και 5η ΥΠΕ, ακτινολόγου, μικροβιολόγου, οδοντιάτρου, δεύτερης παιδιάτρου ώστε να καλύπτεται όλος ο παιδικός πληθυσμός χωρίς καθυστερήσεις, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, άμεση έναρξη των εργασιών αποκατάστασης των κτιριακών και άλλων υποδομών που το καθιστούν προβληματικό για εργαζομένους και ασθενείς, σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό." 
Η Κυβέρνηση της ΝΔ δίνει το μεγάλο χτύπημα σε ό,τι έχει απομείνει όρθιο στο Δημόσιο σύστημα Υγείας για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των κλινικαρχών, των ιδιωτικών ομίλων της Υγείας, όλων αυτών που γνωρίσαμε από πρώτο χέρι τις «ευαισθησίες» τους την περίοδο της πανδημίας που μας πουλούσαν τις υπηρεσίες τους πανάκριβα, με μόνο κριτήριο τα κέρδη τους και όχι τις ανάγκες του λαού.

Το νομοσχέδιο για την Υγεία εγκληματεί εις βάρος του λαού. Καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών και ταυτόχρονα μπάζει στα νοσοκομεία ιδιώτες γιατρούς μερικής απασχόλησης. Αντί να προσλάβει γιατρούς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, αντί να αντιμετωπίσει τα τεράστια κενά σε υλικοτεχνικές υποδομές, φάρμακα και προσωπικό, χειροτερεύει συνολικά τους όρους παροχής Υγείας και πρόνοιας προς το λαό. 

Η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών, πρώτα από όλα πλήττει τον ίδιο το λαό,  που θα πεθαίνει στις μακρόχρονες λίστες της αναμονής που θα γίνουν ακόμη χειρότερες. Οι Σκοπελίτες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι θα πληρώσουν ακόμη βαρύτερα τις κατάπτυστες αλλαγές, αφού λόγω της υποστελέχωσης του Κέντρου Υγείας όλο και συχνότερα θα απευθύνονται στο Νοσοκομείο Βόλου και από εκεί θα οδηγούνται στον προθάλαμο των ιδιωτών, σε μια εποχή που η ακρίβεια σε τρόφιμα, ενέργεια και καύσιμα τσακίζει κόκαλα.

Αυτά τα μέτρα, σε συνέχεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προωθεί σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ, που ενίσχυσε, γιγάντωσε τις ελαστικές μορφές εργασίας στα νοσοκομεία, δεν «ενόχλησε» τον ιδιωτικό τομέα Υγείας, αλλά φρόντισε σε κάθε περίπτωση και ανάγκη να θησαυρίζει, όπως αποδείχτηκε στην πανδημία με την χρηματική αποζημίωση στους κλινικάρχες για τη χρήση ιδιωτικών μονάδων εντατικής θεραπείας.

Το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Σκοπέλου απαιτεί:

● Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο - τερατούργημα

● Γενναία αύξηση στον κρατικό προϋπολογισμό για τη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας

● Να μην κλείσει, να μην συγχωνευτεί κανένα νοσοκομείο, κανένα κέντρο Υγείας.

● Να στελεχωθούν οι δημόσιες μονάδες Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με αυξήσεις στους μισθούς.

Ειδικότερα για το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου απαιτούμε την άμεση πρόσληψη μόνιμου ιατρού Γενικής Ιατρικής ή παθολόγου και όχι μερικής απασχόλησης που προωθούν Κυβέρνηση και 5η ΥΠΕ, ακτινολόγου, μικροβιολόγου, οδοντιάτρου, δεύτερης παιδιάτρου ώστε να καλύπτεται όλος ο παιδικός πληθυσμός χωρίς καθυστερήσεις, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, άμεση έναρξη των εργασιών αποκατάστασης των κτιριακών και άλλων υποδομών που το καθιστούν προβληματικό για εργαζομένους και ασθενείς, σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.                           

Σκόπελος, 30/11/2022

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.